Ενέργεια

Ρεκόρ εισαγωγών diesel στις ΗΠΑ από την Ευρώπη τον Νοέμβριο

Ρεκόρ εισαγωγών diesel στις ΗΠΑ από την Ευρώπη τον Νοέμβριο
Η πτώση των ευρωπαϊκών τιμών οδήγησε σε άνοδο τις αποστολές πετρελαίου στις ΗΠΑ
Οι αφίξεις ντίζελ και πετρελαίου από την Ευρώπη και τις περιοχές της Βαλτικής προς τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Vortexa.
Οι προκαταρκτικές αφίξεις του Νοεμβρίου στο PADD 1, περιοχή των ακτών του Ατλαντικού των ΗΠΑ που εκτείνεται από το Μέιν έως τη Φλόριντα, ήταν πάνω από 102.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), διπλάσια από τα επίπεδα του Οκτωβρίου και το υψηλότερο επίπεδο από τουλάχιστον τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η υποχώρηση των ευρωπαϊκών τιμών λόγω της επιδείνωσης της ζήτησης που προκάλεσαν τα lockdowns για τον κορωνοϊό βοήθησε στο άνοιγμα του εμπορίου arbitrage με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εξαγωγές

Τις περισσότερες φορές, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξάγουν ντίζελ στην Ευρώπη, αλλά οι ροές μπορούν να αντιστραφούν κατά τη διάρκεια των ψυχρών χειμώνων στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ.
Φέτος, η πτώση των ευρωπαϊκών τιμών επιτάχυνε αυτή την τάση.
«Οι αναχωρήσεις του Νοεμβρίου βγαίνουν αποκλειστικά από τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης στην ξηρά στο ARA, ενώ ορισμένες αναχωρήσεις του Οκτωβρίου προέρχονταν από φορτία σε πλωτή αποθήκη στο Southwold του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η Vortexa.
Τα αποθέματα καυσίμων που διατηρούνται σε ανεξάρτητη αποθήκη στο κέντρο διύλισης και αποθήκευσης Άμστερνταμ-Ρότερνταμ-Αμβέρσα (ARA) μειώθηκαν κατά 8% την εβδομάδα έως την Πέμπτη, εν μέρει λόγω των υψηλότερων εξαγωγών των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία από την ολλανδική εταιρεία συμβούλων Insights Global.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης