Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Τα σχέδια της Halliburton για μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου

Τα σχέδια της  Halliburton για μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου
Η παγκόσμια βιομηχανία ενέργειας αντιμετωπίζει έντονη πίεση από επενδυτές που ανησυχούν για τις κλιματικές επιπτώσεις των ορυκτών καυσίμων

Στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έχει θέσει πλέον η Halliburton Co, στο πλαίσιο της της γενικής Συμφωνίας του Παρισιού, αναμεταδίδει το Reuters.

Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται καθώς η παγκόσμια βιομηχανία ενέργειας αντιμετωπίζει έντονη πίεση από επενδυτές που ανησυχούν για τις κλιματικές επιπτώσεις των ορυκτών καυσίμων. Τονίζεται επίσης, ότι η Halliburton συμμετέχει σε περισσότερες από 1.000 παγκόσμιες εταιρείες που έχουν δεσμευτεί να θέσουν στόχους μείωσης εκπομπών που βασίζονται στην επιστήμη του κλίματος μέσω της πρωτοβουλίας Science Based Targets (SBTi).

To SBTi είναι μια συνεργασία του CDP, του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόρων και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση. H Halliburton θα υποβάλει στόχους το 2021 με εκκρεμότητα επικύρωσης από το SBTi έως το 2022, ανέφερε η εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών Oilfield προσπαθούν να επεκτείνουν το αποτύπωμά τους πέρα ​​από την παροχή εξοπλισμού και υπηρεσιών για την εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς προετοιμάζονται για τη μετάβαση σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η συμφωνία του Παρισιού με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών επιδιώκει να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα στο μηδέν.

Χαμηλότερα τα έσοδα της Halliburton

Πριν από ένα μήνα, η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 17 εκατ. δολαρίων ή 2 σεντς ανά μετοχή από τα καθαρά κέρδη των 295 εκατ. δολαρίων ή 34 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Τα έσοδα υποχώρησαν 46% στα 2,98 δισ. δολάρια, από τις εκτιμήσεις για 3,09 δισ. δολάρια.

Ο ρυθμός της δραστηριότητας μειώνεται στις διεθνείς αγορές, ενώ ο τομέας της Βόρειας Αμερικής συνεχίζει να βελτιώνεται και η δραστηριότητα να σταθεροποιείται, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Miller.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης