Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η τελευταία δημοπρασία πετρελαίου ανοικτής θάλασσας υπό τον Trump για όλες τις περιοχές στον Κόλπο του Μεξικού

Η τελευταία δημοπρασία πετρελαίου ανοικτής θάλασσας υπό τον Trump για όλες τις περιοχές στον Κόλπο του Μεξικού
Οι μισθώσεις θα έχουν 10ετή διάρκεια μίσθωσης για όλες τις μισθώσεις σε βάθος νερού 800 μέτρων και βαθύτερα
Η κυβέρνηση Trump προχωρεί σήμεραΤετάρτη 18/11/2020 σε δημοπρασία για την εκμίσθωση όλων των διαθέσιμων περιοχών στον Κόλπο του Μεξικού σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην τελική υπεράκτια πώληση πριν από την ανάληψη του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden, που δεσμεύτηκε να απαγορεύσει νέες γεωτρήσεις σε ομοσπονδιακές εκτάσεις και νερά.
Σύμφωνα με το Reuters το Bureau of Ocean Energy Management, τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, θα προσφέρει περίπου 78 εκατομμύρια στρέμματα (31,6 εκ. Εκτάρια) στα ανοικτά των ακτών του Τέξας, της Λουιζιάνας, του Μισισιπή και της Αλαμπάμα για την ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα αποκαλύψει το επίπεδο της ζήτησης για νέες μισθώσεις από τη βιομηχανία που αντιμετωπίζει αβεβαιότητα, χαμηλές τιμές και ασθενείς αποδόσεις. Η πιο πρόσφατη δημοπρασία μίσθωσης της κυβέρνησης Trump ήταν τον περασμένο Μάρτιο, όταν το ξέσπασμα του κορωνοϊού άρχισε να μειώνει τη ζήτηση για καύσιμα και να υποχωρούν οι τιμές της παγκόσμιας αγοράς στην πιο αδύναμη από οποιαδήποτε υπεράκτια δημοπρασία των ΗΠΑ από το 2016.


Τα χαρακτηριστικά των τελευταίων δημοπρασιών


Ο Πρόεδρος Trump προσπάθησε να ενισχύσει τις υπεράκτιες γεωτρήσεις ως μέρος της ατζέντας «ενεργειακή κυριαρχία» για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής ορυκτών καυσίμων.
Όμως η αμερικανική υπεράκτια βιομηχανία γεωτρήσεων πλήττεται φέτος όχι μόνο από την πανδημία κορωνοϊού αλλά και από μια σειρά από καταιγίδες του Ατλαντικού που ανάγκασαν τις εταιρείες να σταματήσουν την παραγωγή και να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις.
Η βιομηχανία αυτή εκτιμά ότι η απαγόρευση της νέας υπεράκτιας χρηματοδοτικής μίσθωσης, την οποία ο Biden έχει υποσχεθεί να εφαρμόσει ως μέρος ενός σχεδίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, θα οδηγήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας και δισεκατομμύρια χαμένα κρατικά έσοδα.
Για να επιταχύνει την ανάπτυξη μισθώσεων, η BOEM έθεσε προθεσμία 75 ημερών για την επεξεργασία αδειών γεώτρησης και είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός έθεσε χρονοδιάγραμμα για την έγκριση άδειας.
Προσφέρει επίσης μεγαλύτερη 10ετή διάρκεια μίσθωσης για όλες τις μισθώσεις σε βάθος νερού 800 μέτρων και βαθύτερα.
Στο παρελθόν οι μισθώσεις ήταν 7ετής για βάθη μεταξύ 800 μέτρων και 1600 μέτρων.
Οι νικητές των μισθώσεων θα πρέπει να καταβάλουν 18,75% σε δικαιώματα επί της αξίας του πετρελαίου που παράγεται σε βαθιά νερά και 12,5% για ρηχά νερά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης