Πετρέλαιο

Σκληρή «δοκιμασία» στα κέρδη της Rosneft το γ' τρίμηνο του 2020 - Οι αιτίες της ζημιάς

Σκληρή «δοκιμασία» στα κέρδη της Rosneft το γ' τρίμηνο του 2020 - Οι αιτίες της ζημιάς
Η Rosneft, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο με παραγωγή πίσω από τη Saudi Aramco

Η πανδημία και ένα ασθενέστερο ρούβλι έστειλε τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Rosneft σε καθαρή ζημία για το γ’ τρίμηνο του 2020, ύψους 827 εκατ. δολ (64 δις. ρούβλια) σε σύγκριση με το καθαρό εισόδημα των 43 δις. ρούβλια το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Rosneft, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο με παραγωγή πίσω από τη Saudi Aramco, αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου σύμφωνα με το σύμφωνο εφοδιασμού του ΟΠΕΚ + με στόχο τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών.

Η παραγωγή συμπυκνωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της εταιρείας για την περίοδο Ιουλίου έως Σεπτεμβρίου μειώθηκε κατά 3,2% από το προηγούμενο τρίμηνο στα 3,91 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Τα κέρδη της εταιρείας προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων κατά το τρίτο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν από τους προηγούμενους τρεις μήνες σε 366 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Η εταιρεία έπρεπε να αγοράσει πετρέλαιο από τρίτους για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της εν μέσω των περιορισμών της παραγωγής.
Η Rosneft δήλωσε ότι αγόρασε 27,4 εκατομμύρια βαρέλια στις παγκόσμιες αγορές το τρίτο τρίμηνο, αύξηση 35% από το δεύτερο τρίμηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης