Επιχειρήσεις

Η Shell θα ζητήσει από τη Ρωσία φοροαπαλλαγές για τις μονάδες LNG σε Σαχαλίνη και Βαλτική

Η Shell θα ζητήσει από τη Ρωσία φοροαπαλλαγές για τις μονάδες LNG σε Σαχαλίνη και Βαλτική
Η Shell έχει αναλάβει την επέκταση της μονάδας LNG, η οποία λειτουργεί ως τμήμα του έργου Sakhalin-2 και την κατασκευή μονάδας LNG στο λιμάνι Ust-Luga της Βαλτικής.
Ο ενεργειακός κολοσσός Shell σκοπεύει να συζητήσει με τη ρωσική κυβέρνηση η δυνατότητα παροχής φορολογικών ελαφρύνσεων για την κατασκευή των σταθμών Υγροποίησης Φυσικού Αερίου (LNG) στη Σαχαλίνη και τη Βαλτική, όπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της Shell στη Ρωσία Ολιβιέ Λαζάρ.
Ο ίδιος επικαλέστηκε τις ειδικές φορολογικές συνθήκες, που όπως είπε, υφίστανται στον σταθμό LNG της Γιαμάλ, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ποσά φορολογικών ελαφρύνσεων, που σχεδιάζει να ζητήσει η Shell.
Η Shell έχει αναλάβει την επέκταση της μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, η οποία λειτουργεί ως τμήμα του έργου Sakhalin-2, στο οποία συμμετέχει με μερίδιο 27,5%.
Στη Βαλτική έχει αναλάβει την κατασκευή της μονάδας Υγροποίησης Φυσικού Αερίου στο λιμάνι Ust-Luga, με δυναμικότητα παραγωγής 10 εκατομμυρίων τόνων ετησίως και δυνατότητα επέκτασης έως και 15 εκατομμύρια τόνους.
Η μονάδα έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να λειτουργεί το Δεκέμβριο του 2021.

www.worldenergynews.gr.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης