Πετρέλαιο

Κέρδη για το πετρέλαιο - Εως και πάνω από τα 45 δολ. έφθασε το brent

Κέρδη για το πετρέλαιο - Εως και πάνω από τα 45 δολ. έφθασε το brent
Η προσδοκία ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να αποκαταστήσει τη ζήτηση για καύσιμα μεταφοράς είναι κρίσιμη για το πετρέλαιο
Άνοδο σημείωσε το πετρέλαιο την Τετάρτη 11/11/2020 με το Brent να αγγίζει για λίγο το υψηλότερο επίπεδο δύο μηνών πάνω από τα 45 $ το βαρέλι, καθώς οι ελπίδες για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο COVID-19 αύξησαν τις προσδοκίες ζήτησης και μια έκθεση της βιομηχανίας έδειξε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Περί τις 20:50 Το Brent διαπραγματεύόταν 1,7%, υψηλότερα στα 44,27 $ ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε στα 45,30 $ - ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 45 δολαρίων από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 1,5% στα 41,99 $. Τόσο οι τιμές Brent όσο και του WTI αυξήθηκαν περίπου 14% αυτήν την εβδομάδα μετά τα αρχικά στοιχεία των δοκιμών που έδειξαν ότι το πειραματικό εμβόλιο COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer Inc και την γερμανική BioNTech ήταν 90% αποτελεσματικό.

Ζήτηση

«Το εμπόριο εμβολίων τροφοδοτεί την αγορά πετρελαίου», δήλωσε ο John Kilduff, της Again Capital στη Νέα Υόρκη. Η προσδοκία ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να αποκαταστήσει τη ζήτηση για καύσιμα μεταφοράς είναι κρίσιμη για το πετρέλαιο, σημείωσε.
Οι ανανεωμένοι περιορισμοί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση του κορωναϊού έχουν επιβραδύνει την ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων, αντισταθμίζοντας την ανάκαμψη στις ασιατικές οικονομίες όπου η κατανάλωση έχει σχεδόν επιστρέψει στα επίπεδα πριν από το COVID.

Αποθέματα

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα 5,1 εκατομμύρια βαρέλια σε περίπου 482 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία συνδέσμου της βιομηχανίας την Τρίτη, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για μείωση των 913.000 βαρελιών σε δημοσκόπηση αναλυτών στο Reuters. Κυβερνητικά στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα την Πέμπτη, με καθυστέρηση μιας ημέρας λόγω των ημερήσιων διακοπών των Βετεράνων των ΗΠΑ την Τετάρτη.
Περαιτέρω στήριξη των τιμών πραγματοποιήθηκε αφού ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας δήλωσε ότι ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί τους θα μπορούσαν να επεκτείνουν τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου έως το 2021, ή ακόμη και να τις εμβαθύνουν. Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι το σύμφωνο εφοδιασμού θα μπορούσε να «τροποποιηθεί».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης