Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Oι frackers επιστρέφουν και αυξάνουν την παραγωγή πετρελαίου

ΗΠΑ: Oι frackers επιστρέφουν και αυξάνουν την παραγωγή πετρελαίου
Ο αριθμός των ενεργών στόλων υδραυλικής θραύσης έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 50% από τα μέσα Σεπτεμβρίου σε 127
Οι αμερικανοί frackers επιστρέφουν, ακόμη και όταν οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν περίπου στα 40 δολάρια το βαρέλι σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την παραγωγή και να εκμεταλλευτούν τις γεωτρήσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί (DUC) όταν οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν νωρίτερα φέτος.
Ο αριθμός των ενεργών στόλων υδραυλικής θραύσης έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 50% από τα μέσα Σεπτεμβρίου σε 127, σύμφωνα με στοιχεία της Vision, ξεπερνώντας κατά 17% τον αριθμό των ενεργών γεωτρήσεων για την ίδια χρονική περίοδο. Ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 296 σύμφωνα με το Reuters.
Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ διαπραγματεύονταν περίπου 38,53 $ το βαρέλι την Πέμπτη κάτω από τα κερδοφόρα επίπεδα σε ορισμένες λεκάνες παραγωγής των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το Fracking επιστρέφει στα πεδία, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον ταχύ ρυθμό με τον οποίο υποχωρεί η παραγωγή σχιστόλιθου.
Η παραγωγή σχιστόλιθου στις ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί στα 7,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Νοέμβριο, από 9,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το Φεβρουάριο, πριν καταρρεύσουν οι τιμές, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Τιμές

Το Fracking ήταν το πρώτο που έκλεισε όταν οι τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν επειδή είναι το πιο ακριβό της γεώτρησης και της ολοκλήρωσης ενός πηγαδιού, δήλωσε ο Andy Hendricks, διευθύνων σύμβουλος της Patterson-UTI Energy.
Όταν οι τιμές αυξήθηκαν, οι χειριστές επέστρεψαν τα frack πληρώματα για να ολοκληρώσουν φρεάτια που είχαν διανοιχθεί αλλά δεν είχαν ακόμη ολοκληρωθεί.
Οι εταιρείες που ειδικεύονται στον τομέα, όπως η ProPetro Holding Corp και η Liberty Oilfield Services, δήλωσαν ότι στέlνουν πίσω εργαζόμενους. «Οι χειριστές και οι λεκάνες που εστιάζουν στο πετρέλαιο προσπαθούν να διαχειριστούν τις καμπύλες μείωσης», δήλωσε ο Matt Johnson, διευθύνων σύμβουλος της Primary Vision.

Εγκαταστάσεις

Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν έως και 1.200 DUCs τον Μάιο, σύμφωνα με ανάλυση της συμβουλευτικής εταιρείας Enverus, αλλά από τον Ιούλιο άρχισαν να συμπληρώνουν πηγάδια με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι οι εξέδρες θα μπορούσαν να τα διανοίξουν .
Τον Οκτώβριο, οι φορείς εκμετάλλευσης έκαναν χρήση DUC με ρυθμό περίπου 200 το μήνα, είπε ο Enverus.
Αυτός ο ρυθμός θα μπορούσε να επιβραδυνθεί, προειδοποίησε ο Hendricks. «Δεν περιμένω μεγάλες αυξήσεις στη frack δραστηριότητα από όπου είμαστε. Απλώς δεν έχουμε απόθεμα », είπε αναφερόμενος σε τρυπημένα αλλά όχι ολοκληρωμένα πηγάδια.
Η Apache Corp ανέστειλε τη γεώτρηση και το fracking στο πεδίο σχιστόλιθου Permian Basin τον Απρίλιο, αλλά ανακοίνωσε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με αναλυτές ότι έχει προσλάβει δύο πληρώματα για να ολοκληρώσει περίπου 45 πηγάδια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης