Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ο στόχος της Petronas για μηδενικές εκπομπές άνθρακα ως το 2050 - Συστρατεύεται με BP και Shell

Ο στόχος της Petronas για μηδενικές εκπομπές άνθρακα ως το 2050 - Συστρατεύεται με BP και Shell
Η Petronas, ο μοναδικός θεματοφύλακας των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Μαλαισίας, ασχολείται επίσης με δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής στο εξωτερικό

Ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός της Μαλαισίας Petroliam Nasional Berhad, ή Petronas, δήλωσε σήμερα ότι στοχεύει να γίνει καθαρός μηδενικός εκπομπός αερίων θερμοκηπίου έως το 2050 και σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τις επενδύσεις του σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η καύση πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο και πολλοί επενδυτές έχουν ωθήσει τις παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Petronas, ο τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, δήλωσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειές της για τη μείωση των λεγόμενων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου Scope 1 και Scope 2. Αντ’ αυτού, θα δημιουργήσει μεγαλύτερη προσβασιμότητα σε λύσεις καθαρής ενέργειας.

Η Petronas, ο μοναδικός θεματοφύλακας των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Μαλαισίας, ασχολείται επίσης με δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής στο εξωτερικό. Παράγει επίσης πετροχημικά.

Η «συμφωνία» με BP και Shell

Ο στόχος της εταιρείας της Μαλαισίας για το 2050 είναι σύμφωνος με τους συνεργάτες BP και Shell - αν και οι εταιρείες έχουν σημειώσει διαφορετικούς στόχους για την ενίσχυση των πράσινων φιλοδοξιών τους. Μερικοί έχουν δεσμευτεί ακόμη και να μειώσουν τις εκπομπές Scope 3 από την τελική κατανάλωση των προϊόντων τους. Η Petronas στράφηκε προς τις ΑΠΕ τα τελευταία χρόνια και απέκτησε επίσης μια εταιρεία ηλιακής ενέργειας με έδρα τη Σιγκαπούρη το 2019.

Νωρίτερα φέτος, η Petronas δήλωσε ότι επιθυμεί να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μετά το καταστροφικό α’ τρίμηνο του έτους, λόγω του κορωνοϊού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης