Πετρέλαιο

Το Ιράκ θα λανσάρει νέο αργό πετρέλαιο Basra Medium για εξαγωγή το 2021

Το Ιράκ θα λανσάρει νέο αργό πετρέλαιο Basra Medium για εξαγωγή το 2021
Το νέο αργό θα δημιουργηθεί χωρίζοντας την υπάρχουσα παραγωγή Basra Light σε δύο βαθμούς
Η εταιρεία μάρκετινγκ πετρελαίου του Ιράκ (SOMO) ενημέρωσε τους πελάτες ότι σκοπεύει να ξεκινήσει έναν τρίτο βαθμό εξαγωγής αργού πετρελαίου που ονομάζεται Basra Medium τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Reuters.
Το νέο αργό θα δημιουργηθεί χωρίζοντας την υπάρχουσα παραγωγή Basra Light σε δύο βαθμούς, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η Basra Light, που εξάγεται από τον τερματικό σταθμό πετρελαίου της Basra στα ανοικτά του νότιου Ιράκ, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών και των εσόδων της χώρας. Το Ιράκ εξήγαγε περίπου 2,77 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα τον Οκτώβριο και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός στον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου.

Το Basra Light θα έχει βαρύτητα API περίπου 33 βαθμούς μετά τη διάσπαση, ενώ η βαρύτητα του Basra Medium θα είναι περίπου 29 βαθμούς, . Αυτό θα ήταν παρόμοιο με τον βαθμό ακατέργαστου al-Shaheen του Κατάρ.
Το υπάρχον βαρύ αργό Basra, το οποίο δημιουργήθηκε το 2015, έχει API περίπου 24 βαθμών.
Η βαρύτητα API είναι ένας δείκτης της πυκνότητας του πετρελαίου. Οι βαθμοί με μικρότερη βαρύτητα θεωρούνται βαρύτερα και τείνουν να αποδίδουν λιγότερη βενζίνη και ντίζελ όταν εξευγενίζονται.

Η κίνηση θα μπορούσε να σταθεροποιήσει την ποιότητα του ιρακινού αργού για τους αγοραστές, αλλά το κόστος τους μπορεί να αυξηθεί εάν η SOMO αποφασίσει να αφαιρέσει έναν μηχανισμό τιμών που χρησιμοποιείται σήμερα για να αντισταθμίσει για τους αγοραστές τις διακυμάνσεις της βαρύτητας του API, ανέφερε μια από τις πηγές.
Η SOMO θα ορίσει επίσημες τιμές πώλησης για καθεμία από τις τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αγοραστές πρέπει να ενημερώσουν τη SOMO έως τις 13 Νοεμβρίου σχετικά με τον όγκο που σκοπεύουν να αυξήσουν για κάθε βαθμό το 2021. Το αργό βασικό προϊόν Basra Medium θα μπορούσε να προταθεί είτε ως μέρος των ήδη απαιτούμενων όγκων αγοραστών είτε ως πρόσθετη ποσότητα για το 2021.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης