Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πτώση πάνω από 4% στο πετρέλαιο προκαλεί η επιστροφή των lockdowns

Πτώση πάνω από 4% στο πετρέλαιο προκαλεί η επιστροφή των lockdowns
Εντείνονται οι ανησυχίες για την ζήτηση
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 4% την Πέμπτη 29/10/2020, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας ενισχύοντας τις αμησυχίες για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η επιστροφή των lockdowns λόγω του κορωνοϊού στη ζήτηση πετρελαίου. Νωρίτερα οι απώλειες ειχαν ξεπεράσει 6% σε χαμηλό πέντε μηνών.

Περί τις 29/10/2020 τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχωρούσαν 4,42%, στα 37,39 $ το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών. Η σύμβαση του Ιανουαρίου έχασε 2,33 $ το βαρέλι στα 37,31 $.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσαν 4,20%, στα 35,82$.
Και τα δύο συμβόλαια υποχώρησαν περισσότερο από 5% την Τετάρτη.

Με τις περιπτώσεις COVID-19 να αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη, η Γαλλία προχώρησε σε lockdown απαγορεύοντας τις μετακινήσεις από την Παρασκευή, ενώ η Γερμανία θα κλείσει μπαρ, εστιατόρια και θέατρα από τις 2 Νοεμβρίου έως το τέλος του μήνα.
"Καθώς τα lockdowns αρχίζουν να ενισχύουν τις ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για το αργό πετρέλαιο αρχίζουν να επιδεινώνονται", δήλωσε ο Stephen Innes, της Axi.

Παραγωγή

Ο ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του θα παρακολουθούν στενά τις επιδεινούμενες προοπτικές ζήτησης καθώς και την αύξηση του εφοδιασμού από το μέλος του ΟΠΕΚ Λιβύη.
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, από κοινού γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, σχεδιάζουν να μειώσουν τις περικοπές παραγωγής τον Ιανουάριο του 2021 από 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) σε περίπου 5,7 εκατομμύρια bpd.
«[Πιστεύουμε] ότι είναι όλο και πιο απίθανο να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου από τον Ιανουάριο», ανέφερε η Commerzbank. "Αντ 'αυτού, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ +) θα πρέπει πραγματικά να εφαρμόσουν περαιτέρω περικοπές παραγωγής, δεδομένης της αδύναμης προοπτικής ζήτησης."
Η Λιβύη παράγει επί του παρόντος 680.000 βαρέλια ημερησίως και αναμένει αύξηση της παραγωγής σε 1 εκατομμύριο βαρέλι την ημέρα τις επόμενες εβδομάδες.
Ο ΟΠΕΚ + έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου για να ορίσει πολιτική που θα ακολουθήσει.

Το πετρέλαιο είχε αρχικά ανακάμψει ελαφρώς από τις ολονύκτιες απώλειες το πρωί στις συναλλαγές στην Ασία λόγω τεχνικής υποστήριξης και της προοπτικής αυστηρότερης βραχυπρόθεσμης προσφοράς καθώς ο τυφώνας Zeta χτυπά τη Λουιζιάνα.
Ωστόσο, ο τυφώνας προβλέπεται να εξασθενήσει σύντομα και η επιστροφή της παραγωγής των ΗΠΑ θα αυξήσει την υπάρχουσα υπερπροσφορά.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης