Πετρέλαιο

Saudi Aramco: Πιθανό να επισκιαστεί ο εφοδιασμός του OPEC+ το 2021 λόγω της ζήτησης

Saudi Aramco: Πιθανό να επισκιαστεί ο εφοδιασμός του OPEC+ το 2021 λόγω της ζήτησης
Η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα είναι πιθανό να παραμείνει σταθερή έως το τέταρτο τρίμηνο και έως το 2021

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί του θα πρέπει να αντιμετωπίσουν "πολλά ζητήματα ζήτησης" πριν αυξήσουν την προσφορά τον Ιανουάριο του 2021, λόγω των περικοπών της παραγωγής από τα διυλιστήρια πετρελαίου, δήλωσε ο επικεφαλής του εμπορικού βραχίονα της Saudi Aramco.

Ωστόσο, η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα είναι πιθανό να παραμείνει σταθερή έως το τέταρτο τρίμηνο και έως το 2021, καθώς η οικονομία της αναπτύσσεται σημαντικά. Εν αντιθέσει με τον υπόλοιπο κόσμο, που ψάχνει τα πατήματά του, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Ibrahim Al-Buainain.

Τι σχεδιάζεται

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, που είναι γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, αναμένεται να αυξήσουν την παραγωγή κατά 2Mbpd τον Ιανουάριο του επόμενου έτους μετά τη μείωση της παραγωγής σε επίπεδα ρεκόρ νωρίτερα το 2020.

Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίζονται ελαφρώς από τη μείωση της παραγωγής στον κόλπο του Μεξικού, όπου κλείνουν υπεράκτιες πλατφόρμες λόγω επερχόμενου τυφώνα, ενώ στις 26 Οκτωβρίου, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman, δήλωσε ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας» για την αγορά πετρελαίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης