Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες, κρίνουν τα νέα μέτρα - Το παράδειγμα της Ελβετίας

Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες, κρίνουν τα νέα μέτρα - Το παράδειγμα της Ελβετίας
Ο ιός δείχνει επιθετικές τάσεις τις τελευταίες εβδομάδες
Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού χθες σε 1.259 νέα περιστατικά ήταν κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι ειδικοί.

Ο ιός δείχνει επιθετικές τάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, και ενόψει του χειμώνα τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, όπως προειδοποιούν. Γι’ αυτό χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε μια δραματική έκκληση, προειδοποιώντας για πρώτη φορά για πολύ σοβαρές επιπτώσεις, αν δεν αλλάξει η κατάσταση τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Έκανε σαφές πως η τήρηση των μέτρων είναι το τελευταίο «χαρτί» για να αντιστραφεί το κλίμα και να αποφευχθούν νέα μέτρα.

Τσιόδρας: Η Ελβετία από 500 κρούσματα έφτασε τα 6.000 σε 15 μέρες

Για να τονίσει την κρισιμότητα της κατάστασης, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως οι επόμενες δύο εβδομάδες πρέπει να φέρουν μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, αν και παραδέχτηκε πως η κατάσταση δείχνει πως πλέον δύσκολα θα «μαζευτεί» το πράγμα, όπως είπε.
«Eχουμε δύο εβδομάδες μπροστά μας... Ας αποφύγουμε τις ευκαιρίες μετάδοσης σε ένα επίπεδο χαμηλό ή όσο πιο χαμηλό γίνεται. Μπορεί να μη μαζεύεται το πράγμα, γιατί όντως αυτό δείχνει...», ανέφερε σε δραματικό τόνο και έδωσε το παράδειγμα της Ελβετίας, όπου τα κρούσματα έφτασαν σε τρομακτικά, για την Ελλάδα, νούμερα.

«Η Ελβετία έχει 28% θετικότητα! Ξεκίνησε με 500 κρούσματα πριν από 15 μέρες και έφτασε ταχύτατα τα 6.000-7.000». Αντίστοιχα, η Ελλάδα έχει 4,4% θετικότητα σήμερα. Σταδιακά, τσιμπάει... Ηταν 3% πριν από 10-15 μέρες. Μέρα με τη μέρα ανεβαίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Τσιόδρας: Δύσκολος ο Δεκέμβριος, είναι η ώρα της συνείδησης

Ακόμη, ο λοιμοξιωλόγος έκανε λόγο για έναν «δύσκολο Δεκέμβριο. Ξέρουμε ότι θα είναι χειρότερα γιατί θα έχουμε και αναπνευστικές λοιμώξεις», ανέφερε, προειδοποιώντας για ακόμη πιο δύσκολες ημέρες αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

«Είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, χρειαζόμαστε μια ώριμη συνείδηση, ωστόσο δεν χάνουμε την ελπίδα μας και εξακολουθούμε να παλεύουμε. Είναι η ώρα της συνείδησης, να μιλήσουν οι καρδιές. Δεν μετράνε τα δικά μου λόγια, όσο η δική σας ελεύθερη επιλογή. Αυτό που θα κάνουμε για να προχωρήσουμε μπροστά», είπε σε δραματικό τόνο, αφήνοντας μια «αχτίδα» αισιοδοξίας για το εμβόλιο.

«Ελπίζω ότι το εμβόλιο θα έρθει ίσως και πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε. Σήμερα είχαμε συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη, μας είπε για την ελπίδα του ρωσικού εμβολίου. Υπάρχει ελπίδα, δοκιμάζονται καινούργια φάρμακα».

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr