Χρηματιστήριο & Αγορές

To bull σενάριο της Fundstrat για τις 4600 μονάδες του S&P για το 2022 και οι εκλογικές επιφυλάξεις της Goldman

To bull σενάριο της Fundstrat για τις 4600 μονάδες του S&P για το 2022 και οι εκλογικές επιφυλάξεις της Goldman
Οι bull αναλύσεις ξεσπαθώνουν στην Wall Street όμως το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει τελικά και το ύψος του πακέτου στήριξης (stimulus)
Tην πρόβλεψη για άνοδο του S&P στα επίπεδα των 4.400 - 4.600 μονάδων διατυπώνει η Fundsrat, ένα νέο επενδυτικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2014, με βάση τα νέα δεδομένα της αμερικανικής οικονομίας και την τεχνική εικόνα της αγοράς.
Πρόκειται για μια εκτίμηση - έκπληξη, που αποκαλύπτει ένα bull σενάριο που ξεπερνά κάθε προσδοκία και αν επιβεβαιωθεί θα υποστηρίξει ένα κλίμα παγκόσμιας  ευφορίας στις αγορές την προσεχή διετία, που ενδεχομένως θα συνδυαστεί με την μετά COVID εποχή.
Σημειώνεται ότι παράλληλα η Credit Suisse έχει δώσει βραχυπρόθεσμο στόχο τις 3700 μονάδες, ενώ πολλά θα ξεκαθαρίσουν και με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Εδώ τα πράγματα εμφανίζονται πιο σύνθετα, καθώς από την μια έχουμε τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ Mnuchin και Pelosi για ένα πακέτο υποστήριξης 1,88 τρις -2,2 τρις.
Η Pelosi σε συνέντευξής της στο CNN την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ανέφερε ότι το πακέτο μπορεί να συμφωνηθεί και να περάσει από το Κογκρέσσο μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, αλλά απο εκέι και πέρα είναι θέμα της Γερουσίας και του Trump για το τι θα γίνει πριν τις εκλογές.
Ακόμα όμως και αν έλθουν σε σε συμφωνία, το ζήτημα είναι τι θα περάσει από την Γερουσία.

Goldman: Οι εκλογικοί συσχετισμοί καθορίζουν το stimulus


Για αυτό και η Goldman σε αναλυσή της αναφέρει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό και δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουμε το μεγάλο stimulus σε κάθε περίπτωση.
Και αυτό γιατί, αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν Λευκό Οίκο, Κογκρέσσο, Γερουσία το Πακέτο  Ενίσχυσης - Fiscal Stimulus - θα είναι το μεγαλύτερο δυνατό στο A' τρίμηνο του 2021, που θα ακολουθηθεί από νομοθετήματα για τις υποδομές και την κλιματική αλλαγή.
Θα περίμενε κανείς επέκταση στον τομέα της υγείας και σε άλλους τομείς, που θα χρηματοδοτηθούν από αύξηση φόρων στο Τρίτο τρίμηνο του 2021.
Παράλληλα μια μεγαλύτερη πλειοψηφία στην Γερουσία 53 με 54 ψήφους θα δώσει την δυνατότητα σε ένα μεγαλύτερο πακέτο, από ότι 50 με 51 ψήφους.
Στην τελευταία περίπτωση αντίστοιχα θα είναι και μικρότερες οι αυξήσεις φόρων.
Πακέτο ικανοποιητικό με έμφαση στις υποδομές μπορεί να επιτευχθεί με πρόεδρο τον Trump και τους Δημοκρατικούς να ελέγχουν το Κογκρέσσο.
Αν οι Δημοκρατικοί πάντως πάρουν μεγάλη πλειοψηφία τότε θα μπορέσουν να περάσουν νομοσχέδια για πολιτικές με αυξημένη εποπτεία, αντιμονοπωλιακούς νόμους, κατώτατο μισθό και άλλα.
Η Goldman θεωρεί ότι η πλήρης επικράτηση των Δημοκρατικών θα σημάνει γενναία δημοσιονομική επεκτατική πολιτική που θα χρηματοδοτηθεί  αύξηση από την αύξηση φόρων.
Σε αυτήν την κατεύθυνση η αύξηση φόρων δεν θα είναι αρνητική.
Αν οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγξουν την Γερουσία ο αναλυτής  Alec Phillips θεωρεί ότι θα μπλοκάρουν το νέο πακέτο σε νούμερα χαμηλότερα από το 1 τρισ.
Την ίδια ώρα οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων ανεβαίνουν οριακά πάνω από το 0,8% , ενώ ήταν χαμηλότερα από το 0,7% και αυτό γιατί η αγορά βλέπει ότι οι δαπάνες της αμερικανικής δίοικησης βαίνουν αυξανόμενες.


Fundstrat: Ορατό το σενάριο των 4.400 - 4.600 μονάδων για τον S&P


Ο αναλυτής της Fundstrat  Rob Sluymer εκτιμά ότι βρισκόμαστε σε ανοδικό κύκλο 2-4 ετών με τα βασικά δεδομένα να βαίνουν βελτιούμενα και αυτά υποστηρίζουν μια άνοδο της αγοράς που με βάση την τεχνική της εικόνα  μπορεί να φτάσει το 25-30% στις 4.400 -4.600 μονάδες.
O μακροπρόθεσμος τετραμηνιαίος balance oscillator δείκτης συνεχίζει το θετικό χτίσιμο που οδηγεί στο παραπάνω συμπέρασμα αναφέρει ο αναλυτής.
Η Fundstrat έχει έδρα στην 150 East 52nd Street της Νέας Υόρκης και η σχετική ανάλυση δημοσιοποιήθηκε στο Markets Insider.

Την εβδομάδα που έρχεται θα έχουμε τα αποτελέσματα για 3 εταιρίες - κλειδιά για την πορεία της Wall τις Μicrosoft, Apple και Amazon.
Kαι παράλληλα για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ, για το οποίο η ανάλυση της GOLDMAN διατηρεί προβλέψεις ύφεσης 3,4% το 2020 και ανάπτυξης 5,8% το 2021.
Σημειώνεται ότι η Goldman τιμωρήθηκε πρόσφατα με υψηλό πρόστιμο από τις αμερικανικές αρχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης