Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου
Οι πλατφόρμες αυξήθηκαν κατά πέντε σε 287 την εβδομάδα έως τις 23 Οκτωβρίου
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα από τον Ιούνιο του 2018, με τη βιομηχανία να αναμένει δυναμική στην επιστροφή στις γεωτρήσεις καθώς οι τιμές του αργού σταθεροποιούνται γύρω στα 40 $ το βαρέλι.
Η μέτρηση των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά πέντε σε 287 την εβδομάδα έως τις 23 Οκτωβρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, ανακοίνωσε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes την Παρασκευή 23/10/2020.

Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε σε 244 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 14 Αυγούστου, ενώ οι εξέδρες πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλό 15 ετών στα 172 την ίδια εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.
Ο συνολικός αριθμός αυτήν την εβδομάδα ήταν 543 εξέδρες, ή 65%, κάτω από την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι.
Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά έξι σε 211 αυτήν την εβδομάδα, οι χαμηλότερες από τον Μάιο, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου μειώθηκαν 1 σε 73, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes.
Τα αμερικανικά συμβόλαια αργού κινούνται περίπου στα 40 δολάρια το βαρέλι τους τελευταίους μήνες, ανακάμπτοντας κατά 115% από τα ιστορικά χαμηλά της άνοιξης λόγω της καταστροφής της ζήτησης κορωνοϊού, αλλά εξακολουθούν να είναι κατά περίπου 33% χαμηλότερα από την αρχή του έτους.

Παραγωγή

Η Halliburton, ο μεγαλύτερος πάροχος fracturing στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι βλέπει προοδευτική βελτίωση με αύξηση στην δραστηριότητα γύρω από ημιτελή πηγάδια.
Η παραγωγή πετρελαίου της Βόρειας Ντακότας αυξήθηκε περίπου 12% τον Αύγουστο, καθώς περισσότερα πηγάδια και γεωτρήσεις επανέλαβαν την παραγωγή μετά από υποχώρηση νωρίτερα αυτό το έτος, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.
«Κοιτώντας μπροστά ... αναμένουμε να δούμε περαιτέρω οριζόντια δυναμική στους επόμενους μήνες, με περίπου 40-50 περισσότερες οριζόντιες εξέδρες να προστεθούν δυνητικά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021», ανέφεραν οι αναλυτές της Tudor, Pickering, Holt & Co αυτήν την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης