Commodities

Στο δρόμο για τα 2.000 δολάρια/τόνο βρίσκεται το αλουμίνιο σύμφωνα με την Investing.com

Στο δρόμο για τα 2.000 δολάρια/τόνο βρίσκεται το αλουμίνιο σύμφωνα με την Investing.com
Σύσταση "Strong Buy”  το επόμενο τρίμηνο για το αλουμίνιο - Η τεχνική εικόνα και οι ανοδικές διασπάσεις
Το αλουμίνιο βρίσκεται κοντά σε υψηλό 18 μηνών ενισχυμένο από την αυξανόμενη ζήτηση της Κίνας καθώς η οικονομία της ανακάμπτει.
Σύμφωνα με το Investing.com ο  Barani Krishnan προέβλεπε ότι «παρά το πρόσφατο ράλι του, οι τεχνικές αναλύσεις του αλουμινίου δείχνουν ότι μπορεί να συνεχίσει την ανοδική πορεία.
Επίσης πρόσθεσε ότι "από τεχνική άποψη, το Daily Outlook του Investing.com έχει σύσταση "Ισχυρή Αγορά" (“Strong Buy”) το επόμενο τρίμηνο για το αλουμίνιο, με μέγιστη άνοδο μέχρι τα 1,873 $ τον τόνο."
Το αλουμίνιο όμως πέτυχε αυτόν τον στόχο, σημειώνοντας υψηλό 1.872,25 $, όχι σε τρεις μήνες, αλλά δύο ημέρες αργότερα.
Σύμφωνα με το Investing.com το συμβόλαιο αναμένεται να φτάθει τα 2.000 $ μέσα στο μήνα.


invet



Το μοτίβο διαπραγμάτευσης στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις αναπτύσσει μια ανοδική τάση - με ανοδικό breakout - μετά επίτευξη κερδών 10% μεταξύ 2-16 Οκτωβρίου. Η τρέχουσα σταθεροποίηση προκαλείται από μια έντονη ανταλλαγή μεταξύ αγοραστών και πωλητών.


Bull για το αλουμίνιο η αγορά


Σύμφωνα με το Investing.com οι πωλητές είναι ταύροι που αισθάνονται ζάλη μετά την προηγούμενη άνοδο και θέλουν να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.
Φυσικά και οι αγοραστές είναι ταύροι, οι οποίοι μπορεί να «κλωτσούν» για να μη χάσουν ένα μια τλετοια ευκαιρία.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι έχουμε εδώ μια περίπτωση ταύρων και ταύρων, που δημιουργεί μια bullish εικόνα.
Περιμένουμε να ολοκληρωθεί με μια ανοδική διάσπαση, δεδομένου ότι η προηγούμενη άνοδος ήταν ανάλογη, μια ανοδική διάσπαση της bullish σημαίας.

Η σημαία αναπτύχθηκε κάτω από τα υψηλά του περασμένου Νοεμβρίου, καθώς η τάση χρειαζόταν νέο αίμα για να απορροφήσει την προσφορά από traders που θυμούνται τη πτώση του 22% έως τις αρχές Απριλίου και φοβήθηκαν επανάληψη.
H σημαία επέτρεψε στους νέους ταύρους να φορτώσουν και να ανεβάσουν τις τιμές πάνω από εκείνα τα υψηλότερα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας ένα 10 ½ V πάτο.
Αυτό δείχνει ότι το ράλι από τα χαμηλά του Απριλίου των 1.400 $ είναι μόνο η αρχή.


Οι στρατηγικές των θέσεων


Τώρα, ας βάλουμε όλα αυτά τα μοτίβα σε μια ενιαία, συνεκτική εικόνα:
(1) η  σημαία λειτουργεί προς ενίσχυση της κίνησης για να ξεπεραστεί η αντίσταση
(2) ολοκλήρωση V πάτου και
(3) η ανάσα με τη μορφή σήματος μετά την προσπάθεια.
Η πτώση της σημαίας έμοιαζε με έναν άλτη άλματος εις ύψους που έκανε μερικά βήματα πίσω για να πάρει την ορμή πριν το άλμα, κάτι που έδωσε στο συμβόλαιο την ορμή για να διαπεράσει την αντίσταση του Νοεμβρίου, ολοκληρώνοντας την κίνηση 10,5 μηνών long V bottom.

Αυτό είναι το σημείο είναι η φάση μετά το άλμα - και εάν οι αγοραστές απορροφήσουν όλη τη διαθέσιμη προσφορά και πάνε για  περισσότερα, θα πρέπει να αυξήσουν τις προσφορές τους για να βρουν νέους πρόθυμους πωλητές σε υψηλότερες τιμές, ολοκληρώνοντας μια ανοδική διάσπαση και σηματοδοτώντας επανάληψη για το υποκείμενο ράλι.

Οι συντηρητικοί traders πρέπει να περιμένουν ένα αποφασιστικό ανοδικό breakout, με τουλάχιστον ένα νέο υψηλό με την κίνηση του πράσινου κεριού και θα περιμένουν μια κίνηση επαναφοράς, που θα ξαναδοκιμάσει το ανοδικό κανάλι.

Οι μετριοπαθείς traders θα μπορούσαν να περιμένουν πτώση αλλά για να αγοράσουν και όχι απαραίτητα για επιβεβαίωση.

Οι επιθετικοί traders μπορούν να ανοίξουν μια μικρή θέση τώρα, ξεπαρνώντας την μάζα και προχωρώντας μπροστά από την καμπύλη, στοιχηματίζοντας στην ανοδική διάσπαση, υπό την προϋπόθεση ότι κατανοούν και αποδέχονται τον κίνδυνο. Η λελογισμένη διαχείριση χρημάτων και η ειλικρινής πειθαρχία είναι το "κλειδί".


Συμπέρασμα


Η τεχνική ανάλυση μας λέει ότι το αλουμίνιο ετοιμάζεται για ένα νέο επίπεδο, κάτι που συνάδει με την επερχόμενη χρονιά των commodoties, σύμφωνα με την Goldman, την ανάκαμψη της κινέζικης οικονομίας αλλά και την άνοδο άλλων μετάλλων όπως ο χαλκός που πλησιάζει τα 6.900 δολάρια ο τόνος.
Το χθεσινό κλείσιμο του αλουμινίου ήταν στα 1846 δολ/τόνο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης