Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Vitol οδήγησε σε άνοδο έως και 20% τις τιμές LNG – Πάνω από τα 3 δολ. κινείται το φυσικό αέριο

tags :
Η Vitol οδήγησε σε άνοδο έως και 20% τις τιμές LNG – Πάνω από τα 3 δολ. κινείται το φυσικό αέριο
Η Vitol αγόρασε τρία φορτία μεταξύ Παρασκευής και Τρίτης, που κυμαινόταν από 6,62 $ ανά mmBtu για το πρώτο φορτίο σε 6,87 $ ανά mmBtu για το τρίτο
Τρεις συναλλαγές για φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου που εκτελέστηκαν από τη μεγάλη εταιρεία εμπορίου commodity, Vitol ώθησε το ασιατικό περιφερειακό σημείο αναφοράς LNG έως και 20% πάνω.
Σύμφωνα με το Bloomberg οι προσφορές περιελάμβαναν μία αγορά φορτίου LNG από την PetroChina, μία από την Gunvor και μία από την Trafigura.
Οι τιμές, στις οποίες η Vitol αγόρασε το εμπόρευμα μεταξύ Παρασκευής και Τρίτης, κυμαινόταν από 6,62 $ ανά mmBtu για το πρώτο φορτίο σε 6,87 $ ανά mmBtu για το τρίτο.
Μετά από αυτές τις συναλλαγές, το δείκτη αναφοράς Ιαπωνίας-Κορέας σημείωσε άνοδο 20% στα 6,761 $ ανά mmBtu - σε υψηλό έτους.

Εν τω μεταξύ οι τιμές του φυσικού αερίου ενισχύονται καθώς σήμερα κινούνται πάνω από τα 3 δολ.. Περί τις 19:05 το συμβόλαιο του Νοεμβρίου διαπραγματευόταν στα 3,025 σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,07%

Οι τιμές του LNG έλαβαν πρόσφατα την απαραίτητη στήριξη, κυρίως από τις καιρικές προβλέψεις που αναμένουν κρύο χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο και συγκεκριμένα στην Ασία.
Εάν υλοποιηθούν οι προβλέψεις, θα δώσουν ζωτική ώθηση στο εμπόριο LNG, καθώς οι παραγωγοί και οι εξαγωγείς αγωνίζονται με μια υπερβολική αγορά που ξεκίνησε πολύ πριν από την πανδημία.

Η υπέρβαση της προσφοράς LNG παγκοσμίως είχε ωθήσει τις τιμές αναφοράς για το εμπόρευμα χαμηλότερα όταν εμφανίστηκε ο κορωναοϊός. Στη συνέχεια υποχώρησαν, ακολουθώντας την πορεία του πετρελαίου.
Το LNG υποχώρησε τόσο χαμηλά όσο 2 $ ανά mmBtu νωρίτερα αυτό το έτος, καθιστώντας την παραγωγή πολύ μη κερδοφόρα. Ταυτόχρονα, η ζήτηση μειώθηκε επίσης, οδηγώντας σε ακυρώσεις φορτίου, ιδίως στις αποστολές των ΗΠΑ.

Καθώς το καλοκαίρι έληξε και άρχισε το φθινόπωρο, οι τιμές LNG άρχισαν να βελτιώνονται.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Clyde Russell του Reuters ανέφερε ότι η μέση τιμή ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες LNG για παράδοση στη Βορειοανατολική Ασία ανερχόταν στα 5,50 $ και τα φορτία για την παράδοση του Δεκεμβρίου διαπραγματεύονταν με ασφάλιστρο 0,20 δολαρίων σε σχέση με εκείνα για την παράδοση Νοεμβρίου.

Αναλυτές από το Refinitiv αναμένουν ότι η παγκόσμια ζήτηση LNG θα αυξηθεί κατά 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χειμώνα, η οποία θα οδηγήσει, αναπάντεχα, στην αύξηση της κατανάλωσης στην Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Ασία.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης