Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Tρίτο συνεχόμενο τρίμηνο απωλειών καθώς η ζήτηση παραμένει χαμηλά

tags :
Baker Hughes: Tρίτο συνεχόμενο τρίμηνο απωλειών καθώς η ζήτηση παραμένει χαμηλά
Προειδοποιήση για μείωση της δραστηριότητας το 2021
Ο πάροχος υπηρεσιών πετρελαϊκών πεδίων Baker Hughes Co ανακοίνωσε τρίτη συνεχόμενη τριμηνιαία απώλεια την Τετάρτη 21/10/2020 και προειδοποίησε ότι η δραστηριότητα ενδέχεται να είναι χαμηλότερη το επόμενο έτος, καθώς η πτώση των τιμών των commodity που προκαλείται από τον κορωνοϊό συνέχισε να πλήττει τη ζήτηση για εξοπλισμό και υπηρεσίες.

Οι παραγωγοί έχουν διανοίξει λιγότερα πηγάδια μετά την κατάρρευση των τιμών του αργού πετρελαίου φέτος καθώς η ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου έχει βυθιστεί. Η ύφεση έχει πλήξει και τους ανταγωνιστές Schlumberger και Halliburton καθώς και οι δύο ανακοίνωσαν τριμηνιαίες απώλειες.

Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονταν περίπου 42,59 $ το βαρέλι LCOc1 την Τετάρτη, περίπου 1,32% χαμηλότερα, καθώς οι αυξανόμενες περιπτώσεις κορωνοϊού σε περιοχές όπως η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες και απειλούν να σταματήσουν οποιαδήποτε ανάκαμψη της ζήτησης.

«Μετά από σημαντική αναταραχή κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι αγορές πετρελαίου έχουν σταθεροποιηθεί κάπως. Ωστόσο, η ανάκαμψη της ζήτησης αρχίζει να μειώνεται και παραμένει σημαντική η πλεονάζουσα χωρητικότητα, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει αστάθεια στο μέλλον », δήλωσε ο Lorenzo Simonelli, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Baker Hughes.
Η Baker Hughes τον Ιούλιο δεσμεύθηκε να μειώσει περαιτέρω το κόστος για να προετοιμαστεί για μια μεγαλύτερη περίοδο αστάθειας των τιμών του πετρελαίου.

Εξοικονόμηση

Η εταιρεία βρίσκεται καθ’οδόν για το «σωστό μέγεθος της επιχείρησής της» και για να επιτύχει εξοικονόμηση κόστους 700 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Simonelli την Τετάρτη. Έχει επίσης πουλήσει μη βασικές επιχειρήσεις και την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι θα εκποιήσει τη μονάδα Surface Pressure Control Flow το τέταρτο τρίμηνο.

Οι αναλυτές της Wall Street ήταν αισιόδοξοι στα αποτελέσματα και οι μετοχές αυξήθηκαν περίπου 2,7% στα 14,00 $ στις πρωινές συναλλαγές.
Οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης και κόστους αποφέρουν «σαφώς καρπούς», έγραψαν οι αναλυτές της εταιρείας επενδύσεων Tudor Pickering Holt & Co.
Τα έσοδα από τη μονάδα πετρελαιοπηγών Baker Hughes, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 46% των συνολικών πωλήσεών της, μειώθηκαν κατά 31% στα 2,31 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Οι παραγγελίες στην επιχείρηση εξοπλισμού πετρελαιοπηγών της Baker Hughes μειώθηκαν κατά 58% σε ετήσια βάση για το τρίτο τρίμηνο.
Η καθαρή ζημιά που αναλογεί στην εταιρεία ήταν 170 εκατομμύρια δολάρια, ή 25 σεντ ανά μετοχή, το τρίμηνο, σε σύγκριση με κέρδος 57 εκατομμυρίων δολαρίων ή 11 σεντ ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.
Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία κέρδισε 4 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Τα έσοδα μειώθηκαν 14% στα 5,05 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά κέρδισαν την εκτίμηση των αναλυτών στα 4,78 δισεκατομμύρια δολάρια.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης