Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Λιβύη: Η παραγωγή στο πετρελαιοφόρο πεδίο Sharara αυξήθηκε σε περίπου 150.000 bpd

Λιβύη: Η παραγωγή στο πετρελαιοφόρο πεδίο Sharara αυξήθηκε σε περίπου 150.000 bpd
Η NOC σχεδιάζει να εξάγει τρία φορτία Sharara 600.000 βαρελιών κάθε μήνα
Η παραγωγή στο πετρελαιοφόρο Sharara της Λιβύης έχει αυξηθεί σε περίπου 150.000 βαρέλια την ημέρα, περίπου το ήμισυ της χωρητικότητάς του, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας που επικαλείται το Reuters.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί του έχουν επηρεάσει την αύξηση της παραγωγής της Λιβύης, καθώς και μια ασθενέστερη προοπτική ζήτησης λόγω ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων κορωνοϊού, ως σημαντικούς κινδύνους για οποιαδήποτε ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (National Oil Corporation/NOC) προχώρησε σε άρση της ανωτέρας βίας στο πεδίο στις 11 Οκτωβρίου, μετά από κατάπαυση του πυρός με τις ανατολικές δυνάμεις αποκλείσει τις εγκαταστάσεις και είχαν σταματήσει την παραγωγή πετρελαίου.
Το πεδίο, με χωρητικότητα περίπου 300.000 bpd, άρχισε να λειτουργεί με ρυθμό περίπου 40.000 bpd, το οποίο σταδιακά αυξήθηκε σε περίπου 100.000 bpd στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ανέφεραν οι πηγές.
Το πεδίο είχε μια σύντομη επανεκκίνηση τον Ιούνιο, προτού η αναταραχή οδηγήσει στο κλείσιμο του.

Για το μέλος του ΟΠΕΚ την Λιβύη, το πεδίο Sharara είναι σημαντικό επειδή προμηθεύει το διυλιστήριο πετρελαίου Zawiya 120.000 bpd, και είναι σημαντική παροχή εσόδων από εξαγωγές.
Μια έκθεση αποστολής έδειξε ότι η NOC σχεδιάζει να εξάγει τρία φορτία Sharara 600.000 βαρελιών κάθε μήνα.
Το πρώτο φορτίο αναμένεται να φορτωθεί στο Aegean Nobility στις 25-26 Οκτωβρίου για την SOCAR, ανέφερε η έκθεση.

Η NOC διαχειρίζεται το Sharara σε κοινοπραξία με την ισπανική Repsol, την γαλλική Total, την αυστριακή OMV και την νορβηγική Equinor.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης