Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Investing: Ο S&P 500 προετοιμάζεται για ένα ακόμη ράλι; Ρημπάουντ στην Wall στις 3470 ο S&P (+1,2%)

Investing: Ο S&P 500 προετοιμάζεται για ένα ακόμη ράλι; Ρημπάουντ στην Wall στις 3470 ο S&P (+1,2%)
Οι τρεις στρατηγικές των traders, ανοδικά ο DOW 28.500 +1,1% , 11.600 +1,1% ο NASDAQ μετά τις δηλώσεις Pelosi
Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε πάνω από 1,6% χθες, κλείνοντας σε χαμηλό δύο εβδομάδων εν μέσω μιας άλλης εξέλιξης στις συνομιλίες για το πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ.
Σήμερα ο S&P ενόψει ενδεχόμενης συμφωνίας για stimulus έχει κάνει υψηλό 3477, στις 21:17  3471 μονάδες.

Ο DOW υψηλό 28.575, στις 28.500 στις 21:19 και ο NASDAQ στις 11.610 με υψηλό 11.632.
Οι μετοχές, που άνοιξαν αρκετά υψηλότερα με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, άλλαξε πορεία για την αόριστη συμφωνία.
Σύμφωνα με το investing.com και τον Pinghas Cohen τώρα περιμένουμε να μάθουμε αν η χθεσινή πτώση - η χειρότερη από τις 23 Σεπτεμβρίου - ήταν τόσο έντονα bearish, χαμηλώνοντας την τιμή, ή απλώς μια διορθωτική κίνηση κερδοφορίας πριν από τη συγκέντρωση των τιμών.



invest20.10


Όπως βλέπουμε στις 4 Σεπτεμβρίου η κίνηση του δείκτη έπεσε κάτω από την ανοδική του γραμμή που ξεκινά από το χαμηλό του Μαρτίου.
Η πτώση αυτή ολοκληρώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, αν και δεν ήταν ξεκάθαρο ότι θα σταματούσε εκεί.
Όπως γνώριζαν όλοι οι traders, θα μπορούσε να ήταν μέρος μιας κίνησης χαμηλότερα, όπως και το χαμηλό της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση ενός μικρού, μηνιαίου πυθμένα H&S, μια κατεύθυνση που καταγράφει μια αντιστροφή τάσης με σημεία κορυφών και στηρίξεων.

Οι δύο ανοδικές κορυφές και στηρίξεις που καταγράφηκαν από τον χαμηλό της 24ης Σεπτεμβρίου εδραίωσαν βραχυπρόθεσμη ανοδική πορεία.
Αυτό σημαίνει ότι - βραχυπρόθεσμα - οι άνοδοι θεωρούνται μέρος της τάσης, ενώ οι πτώσεις υποτίθεται ότι είναι διορθώσεις- που καλούν τους αγοραστές να προσθέσουν μια νέα δυναμική στο ράλι.

Η ερμηνεία που πρέπει να δοθεί είναι αν η χθεσνική διόρθωση ήταν εκτόνωση προσφοράς ή απλά διορθωτική κίνηση για ένα ακόμα ράλι.
Ένας θεμελιώδης καταλύτης θα μπορούσε να είναι μια σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες, πρόοδος σε ένα πιθανό εμβόλιο COVID-19 ή ένα προεδρικό tweet.
Δεν έχει σημασία τι ακριβώς θα ενισχύσει τις μετοχές. Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τις αρχές της τεχνικής ανάλυσης, οι μετοχές προετοιμάζονται για ένα ακόμη ράλι. Οι traders απλά αναζητούν μια δικαιολογία.

Στρατηγικές συναλλαγών

Οι συντηρητικοί traders θα περίμεναν ένα νέο υψηλό πάνω από το ρεκόρ του Σεπτεμβρίου για να επιστρέψουν στη βραχυπρόθεσμη στρατηγική τοποθετήσεων , καθώς οι μετοχές θα καταγράφουν νέα κορυφή, ενισχύοντας την μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.

Οι μετριοπαθείς traders θα διακινδυνεύσουν long θέση μετά την επιβεβαίωση της υποστήριξης πάνω από την λεγόμενη γραμμή του λαιμού, με τουλάχιστον ένα μακρύ, πράσινο κερί, όπως το λένε στην γλώσσα των traders

Οι επιθετικοί traders είναι πιθανό να θεωρήσουν μια είσοδο σε αυτό το επίπεδο έναν λογικό κίνδυνο, τουλάχιστον από την άποψη της απόδοσης κινδύνου, δεδομένου ότι η τιμή βρίσκεται ακριβώς πάνω από την υποστήριξή της.
Ωστόσο, υπάρχει πάντα ο  κίνδυνος απροσδόκητης εξέλιξης στην αγορά


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης