Τελευταία Νέα

Μέσω της ηλιακής ενέργειας θα επιτευχθούν οι μηδενικές εκπομπές άνθρακα της πολωνικής PGE ως το 2050

Μέσω της ηλιακής ενέργειας θα επιτευχθούν οι μηδενικές εκπομπές άνθρακα της πολωνικής PGE ως το 2050
Η PGE σχεδιάζει να κατασκευάσει έργα 3 GW ηλιακής ενέργειας
Η πολωνική εταιρεία ενέργειας PGE σχεδιάζει να κατασκευάσει 3 GW ηλιακής ενέργειας, στο πλαίσιο της νέας της στρατηγικής για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.
Παράλληλα, θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας στην ξηρά κατά 1 GW.

Κατά την επόμενη δεκαετία, το επενδυτικό πρόγραμμα της PGE θα περιλαμβάνει ακόμα την κατασκευή αιολικών ισχύος 2,5 GW. Μετά το 2030, η PGE είπε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ακόμα 1 GW υπεράκτιας αιολικής χωρητικότητας με σχέδια για την ανάπτυξη περαιτέρω 3GW.

Έργα μεγάλης κλίμακας

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι τα έργα μεγάλης κλίμακας θα συνοδεύονται από ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα αποθήκευσης ενέργειας τουλάχιστον 800 MW, για την υποστήριξη της «ασφαλούς και ευέλικτης» λειτουργίας του συστήματος ισχύος με την πρόσθετη ανανεώσιμη χωρητικότητα.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της PGE, Wojciech Dąbrowski δήλωσε: «Στόχος μας είναι η κλιματική ουδετερότητα του Ομίλου PGE το 2050. Στον ορίζοντα του 2030, σκοπεύουμε να διατηρήσουμε τη θέση μας ως ηγέτης στην παραγωγή με βάση την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών παραγωγής και τη μετατροπή του άνθρακα σε φυσικό αέριο. Οι επενδύσεις σε πηγές φυσικού αερίου θα εξαρτηθούν από τον ρυθμό ανάπτυξης εναλλακτικών τεχνολογιών. Το 2050 θα παρέχουμε στους πελάτες μας 100% πράσινη ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης