Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Bραβεύτηκαν στα Environmental Awards 2020 οι επιχειρήσεις που δείχνουν τον «πράσινο» δρόμο

Bραβεύτηκαν στα Environmental Awards 2020 οι επιχειρήσεις που δείχνουν τον «πράσινο» δρόμο
Οι νικητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν δηλώσεις και να φωτογραφηθούν με τα βραβεία τους την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, στο House 124 στο Χαλάνδρι, όπου λήφθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας

Τα Environmental Awards 2020 στην 6η τους διοργάνωση ανέδειξαν και επιβράβευσαν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος, καθώς και καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα, που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση υγιούς περιβάλλοντος και οικονομικής ανάπτυξης. Οι νικητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν δηλώσεις και να φωτογραφηθούν με τα βραβεία τους την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, στο House 124 στο Χαλάνδρι, όπου λήφθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων Δρ. Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Γεωγραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μεταξύ άλλων επισήμανε στη δήλωσή της τη σημασία των «πράσινων» πρωτοβουλιών από εταιρείες, ενώ σημείωσε ότι οι διακρίσεις τους δεν καταγράφονται ως απλές επιτυχίες, αλλά συνιστούν μια ευκαιρία βελτίωσης και ανάπτυξης. Τέλος, υπογράμμισε ότι η προστασία του Περιβάλλοντος ισοδυναμεί με κερδοφορία των επιχειρήσεων, καθώς μειώνονται η σπατάλη, το κόστος διαχείρισης αποβλήτων μέσω  της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης και βελτιώνεται η δημόσια εικόνα της επιχείρησης, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τη διοίκηση και την ευρύτερη κοινωνία.

Τιμητικές διακρίσεις και Βραβεία

Κατά τη διάρκεια της απονομής βραβείων, δόθηκε Τιμητική Διάκριση στο θεσμό της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη», για το εικοσαετές και πλέον έργο του αναφορικά με τα ζητήματα της παραβίασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, τις αυθαίρετες παρεμβάσεις στο οικιστικό και πολιτιστικό περιβάλλον και γενικότερα  στα ζητήματα υποβάθμισης της ποιότητας ζωής. Επίσης, διακρίθηκαν για τη δράση τους οι εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. κερδίζοντας το μεγάλο βραβείο του Environmental Team of the Year και η METRO AEBE με το Energy Excellence of the Year.

Χρυσοί Νικητές

Gold βραβεία στην πρώτη ενότηταResource Sustainability”, βραβεύτηκε η Coca-Cola Τρία Έψιλον, η LIFE RE-WEEE, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. & INTERMED S.A.), ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, τα Συστήματα SUNLIGHT, η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε., το ΣΥΔΕΣΥΣ, η Παπαστράτος ΑΒΕΣ, η ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, ο ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και η Lidl Ελλάς.

Στην ενότητα Sustainable Activities”, βραβείο Gold πήρε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε. & INTERMED S.A.).

Στην τρίτη και τελευταία ενότητα “Organization and Process Innοvation”, βραβείο Gold απέσπασαν η Ανταποδοτική Ανακύκλωση, η POLYECO S.A. και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης