Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Κρεμλίνο: Nέες συνομιλίες με Σ. Αραβία εν μέσω ασθενών προοπτικών ζήτησης

Κρεμλίνο: Nέες συνομιλίες με Σ. Αραβία εν μέσω ασθενών προοπτικών ζήτησης
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman πραγματοποίησαν δύο τηλεφωνήματα την προηγούμενη εβδομάδα για να συζητήσουν τις αγορές πετρελαίου
Το Κρεμλίνο σηματοδότησε τη Δευτέρα 19/10/2020 ένα νέο γύρο πετρελαϊκών συνομιλιών με τη Σαουδική Αραβία, καθώς o ΟΠΕΚ + συναντιέται τη Δευτέρα για να συζητήσει την εξασθενημένη προοπτική ζήτησης ενόψει των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού .
«Οι αγορές είναι ασταθείς και βρισκόμαστε σε ενεργό στάδιο συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων. Γι 'αυτό απαιτεί τακτικές επαφές », δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το Reutes.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman πραγματοποίησαν δύο τηλεφωνήματα την προηγούμενη εβδομάδα για να συζητήσουν τις αγορές πετρελαίου.
Πηγές του ΟΠΕΚ + ανέφεραν ότι η ομάδα δεν είναι πιθανό να προτείνει άμεση δράση τη σήμερα Δευτέρα. Μια κοινή υπουργική επιτροπή παρακολούθησης του ΟΠΕΚ +, που αποτελείται από κορυφαίους παραγωγούς Σαουδική Αραβία και Ρωσία, έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί σήμερα.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, που είναι γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, έχουν μειώσει την παραγωγή από τον Ιανουάριο του 2017 σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς, στήριξης των τιμών και μείωση των αποθεμάτων.

Σήμερα περιορίζουν την παραγωγή κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), μειωμένα από τα 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, και μελετούν μειωμένες περικοπές κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο.
Αρκετοί παρατηρητές του ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένων αναλυτών από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα J.P. Morgan, έχουν προτείνει ότι μια πτωτική προοπτική ζήτησης θα μπορούσε να ωθήσει τον ΟΠΕΚ + να καθυστερήσει οποιαδήποτε χαλάρωση των περικοπών. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ρωσία, ωστόσο, έχουν πει ότι οι περικοπές θα μειωθούν όπως είχε προγραμματιστεί.
Η ομάδα θα συναντηθεί ξανά στις 30 Νοεμβρίου.

Οι ειδικοί του ΟΠΕΚ + την περασμένη εβδομάδα συζήτησαν τους κινδύνους μιας συνεχιζόμενης υπερπροσφοράς το 2021 σε περίπτωση παρατεταμένου και σοβαρού δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19.
«Η ίδια η ζήτηση εξακολουθεί να φαίνεται αναιμική», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammad Barkindo.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης