Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ
Ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυξήθηκε κατά 13 σε 282 την εβδομάδα έως τις 16 Οκτωβρίου
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας αυτή την εβδομάδα πρόσθεσαν τις περισσότερες εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου από τον Ιανουάριο καθώς οι παραγωγοί επιστρέφουν στις γεωτρήσεις με τις τιμές του αργού να διατηρούνται περίπου στα 40 $ το βαρέλι τους τελευταίους μήνες.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 13 σε 282 την εβδομάδα έως τις 16 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes την Παρασκευή 16/10/2020.

Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε σε ρεκόρ των 244 πλατφορμών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 14 Αυγούστου, ενώ οι εξέδρες πετρελαίου από μόνες τους μειώθηκαν σε χαμηλό 15 ετών στα 172 την ίδια εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes που χρονολογούνται από το 1940.

Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα παρουσίασαν επίσης τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο, σημειώνοντας αύξηση κατά 12 σε 205 αυτήν την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο. Οι εξέδρες αερίου αυξήθηκαν κατά 74, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.

Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου των ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι περίπου 34% κάτω από την αρχή του έτους λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία, το αμερικανικό αργό έχει αυξηθεί 116% τους τελευταίους έξι μήνες σε περίπου 41 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή κυρίως λόγω των ελπίδων των παγκόσμιων οικονομιών ότι η ζήτηση για ενέργειας θα επιστρέψει καθώς οι κυβερνήσεις άρουν τα lockdowns.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτές οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου έχουν ενθαρρύνει ορισμένες ενεργειακές εταιρείες να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις.
«Η οριζόντια δραστηριότητα είναι τώρα πίσω μας, και συνεχίζουμε να περιμένουμε να δούμε περαιτέρω μετριοπαθή κέρδη στο τέλος του έτους 2020», ανέφεραν οι αναλυτές στο Tudor, Pickering, Holt & Co αυτήν την εβδομάδα.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης