Commodities

H Rio Tinto προειδοποιεί: Η παραγωγή χάλυβα εκτός Κίνας έχει μειωθεί απότομα

H Rio Tinto προειδοποιεί: Η παραγωγή χάλυβα εκτός Κίνας έχει μειωθεί απότομα
Tα στοιχεία δείχνουν ότι «ο ρυθμός ανάκαμψης της ανάπτυξης επιβραδύνεται στις περισσότερες οικονομίες»

Σε κίνδυνο τίθεται η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη σύμφωνα με την Rio Tinto, λόγω της έξαρσης για δεύτερη φορά του κορωνοϊού, όπως αναμεταδίδει το Reuters. Όπως σημειώνει, η παραγωγή χάλυβα εκτός Κίνας έχει μειωθεί απότομα, ακόμη και όταν τα μέτρα τόνωσης ενισχύουν τη ζήτηση στον κορυφαίο καταναλωτή.

Το παγκόσμιο εμπόριο έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης καθώς οι χώρες έχουν σταδιακά άρει τα lockdown, αλλά οι οικονομολόγοι εξακολουθούν να βλέπουν προκλήσεις με την νέα πανδημία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία της πανδημίας και την οικονομική της επίπτωση.

«Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα το τρίτο τρίμηνο ήταν γενικά ισχυρή, συμβάλλοντας στη διατήρηση της αισιοδοξίας για μια ευρεία ανάκαμψη το 2021», δήλωσε μεταξύ άλλων η εταιρεία στην τριμηνιαία έκθεση παραγωγής της.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι «ο ρυθμός ανάκαμψης της ανάπτυξης επιβραδύνεται στις περισσότερες οικονομίες, με τη μείωση της ζήτησης και την άνοδο των ανανεωμένων lockdowns που απειλούν την ανάκαμψη», πρόσθεσε.

Tα μέτρα της Κίνας

Τα μέτρα τόνωσης της Κίνας με τα commodities έχουν συμβάλλει σημαντικά σε ρεκόρ ζήτησης για τον χάλυβα, αλλά η παραγωγή του εκτός Κίνας παραμένει σημαντικά μειωμένη κάθε χρόνο, δήλωσε η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο.
«Τα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος, ένα συστατικό παραγωγής χάλυβα, αναμένεται να αυξηθούν μετριοπαθώς εν μέσω ισχυρών αποστολών του 4ου τριμήνου από σημαντικούς παραγωγούς και καθώς η κατανάλωση χάλυβα της Κίνας μειώνεται από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ και αυξάνεται η κατανάλωση απορριμμάτων» τόνισε η Rio Tinto.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης