Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Macron: Ελλάδα και Κύπρος έχουν τη στήριξή μας

Macron: Ελλάδα και Κύπρος έχουν τη στήριξή μας
Η ΕΕ ζητά κατάπαυση πυρός μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν
Ελλάδα και Κύπρος έχουν τη στήριξή μας, ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.
Επανήλθαμε στο θέμα της Τουρκίας μετά τα συμπεράσματα της 2ας Οκτωβρίου και κυρίως στον απόηχο της επανέναρξης των μονομερών ενεργειών και των προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας, ώστε να επαναβεβαιώσουμε πολύ ξεκάθαρα την πρόθεσή μας για διάλογο.
Αλλά συμπέρασμά μας είναι ότι μετά τα συμπεράσματα της 2ας Οκτωβρίου (η Τουρκία αποφάσισε να συνεχίσει με τις ίδιες μεθόδους) και συνεπώς εκφράσαμε ξανά την στήριξή μας στην Κύπρο και την Ελλάδα, την βούλησή μας να μην υποχωρήσουμε ούτε στο ελάχιστο ενώπιον αυτών των προκλήσεων ή σε μία επιδείνωση της κατάστασης.
Την ίδια ώρα, το Λονδίνο χρειάζεται μια συμφωνία για το Brexit πολύ περισσότερο από την ΕΕ, ανέφερε ο Macron.

Υπενθυμίζεται πως η εμπορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας φαίνεται πως οδηγείται σε «ναυάγιο» καθώς με δηλώσεις του, ο βρετανός πρωθυπουργός Johnson ανέφερε σχετικά: Η ΕΕ δεν διαπραγματεύτηκε σοβαρά - Βαδίζουμε προς no deal.
Από τη μεριά του, ο Macron επανέλαβε ότι συνεχίζουμε να είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε και να κάνουμε πρόοδο στις ομιλίες για το Brexit, αλλά δεν θα απαρνηθούμε την αλιεία μας.
Επίσης, ο Macron αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, τονίζοντας ότι η ΕΕ ζητά κατάπαυση πυρός στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης