Είσοδος της RWE στην αγορά της Ταϊβάν για την ανάπτυξη υπαράκτιου αιολικού project 448 ΜW

Είσοδος της RWE στην αγορά της Ταϊβάν για την ανάπτυξη υπαράκτιου αιολικού project 448 ΜW
Μέχρι το 2022, η RWE θέλει να επενδύσει καθαρά 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Tην είσοδό της στην αγορά αιολικής ενέργειας της Ταϊβάν μέσω στρατηγικής συνεργασίας με την Asia Cement Corporation, ανακοίνωσε η RWE.

Ειδικότερα, οι εταίροι συνεχίζουν από κοινού την ανάπτυξη του έργου υπεράκτιας αιολικής ενέργειας Chu Feng με προγραμματισμένη εγκατεστημένη ισχύ 448 MW.

Ο Sven Utermöhlen, Chief Operating Officer Wind Offshore Global της RWE Renewables, εξηγεί: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά το ρόλο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Ταϊβάν. Το έργο Chu Feng μας επιτρέπει να εισέλθουμε σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά με έναν ισχυρό τοπικό εταίρο στο πλευρό μας. Μαζί θα θέσουμε τα θεμέλια για την υλοποίηση αυτού του υπεράκτιου αιολικού πάρκου μεγάλης κλίμακας, το οποίο θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας».

Τα φιλόδοξα σχέδια της RWE

Η RWE έχει φιλόδοξα σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η RWE κατασκευάζει επί του παρόντος το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Triton Knoll, το οποίο θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 857 MW. Στη Γερμανία, η εταιρεία πραγματοποιεί το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kaskasi (342 MW, 100% RWE). Eπίσης, επικεντρώνεται έντονα στην καινοτομία και είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη σε αιολικά και υπεράκτια αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και εγκαταστάσεις αποθήκευσης μπαταριών με συνολική χωρητικότητα περίπου 9 GW.

Μέχρι το 2022, η RWE θέλει να επενδύσει καθαρά 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 13 GW καθαρής χωρητικότητας.

Πέρα από αυτό, η εταιρεία σχεδιάζει περαιτέρω ανάπτυξη της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας. Το επίκεντρο της περαιτέρω ανάπτυξης είναι στην Αμερική, τις βασικές αγορές στην Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης