Επιχειρήσεις

Η Cenergy Holdings γίνεται μέλος του Hydrogen Europe

Η Cenergy Holdings γίνεται μέλος του Hydrogen Europe
Η Cenergy Holdings εντάχθηκε ως μέλος στο Hydrogen Europe Industry, την κορυφαία Ευρωπαϊκή οργάνωση, που προωθεί το υδρογόνο ως καταλύτη μιας κοινωνίας μηδενικών εκπομπών άνθρακα
Η Cenergy Holdings υποστηρίζει ενεργά, την τεχνολογική ανάπτυξη και την έρευνα προϊόντων, που μπορούν να φέρουν την εποχή του υδρογόνου πιο κοντά επιτυγχάνοντας ένα πιο πράσινο μέλλον.
Σε συνέχεια αυτής της δράσης, η Cenergy Holdings εντάχθηκε ως μέλος στο Hydrogen Europe Industry, την κορυφαία Ευρωπαϊκή οργάνωση, που προωθεί το υδρογόνο ως καταλύτη μιας κοινωνίας μηδενικών εκπομπών άνθρακα.
Με περισσότερα από 165 μέλη στον κλάδο της βιομηχανίας, η Hydrogen Europe συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ερευνητική κοινότητα σε μια σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, την Fuel Cells και Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU). Η FCH JU οδηγεί μια ροή χρηματοδότησης ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να επιταχύνει την εισαγωγή, αυτών των καθαρών τεχνολογιών, στην αγορά των τομέων της ενέργειας και της μεταφοράς.
Στα πολύτιμα μέλη συγκαταλέγονται οι ENGIE, Equinor, E.on, Energinet, Enagas, GRTgaz, RWE, Siemens, Snam, Total κ.λπ. καθώς και οι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Οι εταιρείες της Cenergy Holdings, Σωληνουργεία Κορίνθου και Hellenic Cables, συμμετέχουν στις τεχνικές επιτροπές και ομάδες εργασίας, με στόχο την ανάπτυξη, οικονομικά αποδοτικών, λύσεων και προϊόντων για την ασφαλή μεταφορά υδρογόνου.
Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης υπογραφής της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Καθαρού Υδρογόνου. Τα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης για τη μεταφορά υδρογόνου μέσω υφιστάμενων ή νέων ενεργειακών δικτύων καθώς και η σημαντική εργασία της σύνταξης νέων Προτύπων και Κανονισμών θα δημιουργήσουν τη βάση για τη μετάβαση σε μια οικονομία υδρογόνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης