Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ron Baron (Baron Capital): Η αξία της Tesla θα φτάσει στα 2 τρισ. δολάρια

Ron Baron (Baron Capital): Η αξία της Tesla θα φτάσει στα 2 τρισ. δολάρια
Η Baron Capital κατέχει επίσης περίπου 1,3 εκατομμύρια μετοχές της Musk's SpaceX

Την πρόβλεψη ότι η αξία ότι η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla θα φθάσει τα 2 τρισ. δολάρια από περίπου 416 δισ. δολάρια που είναι σήμερα, διατύπωσε σήμερα ο ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ron Baron.

Ειδικότερα, έκανε τις  συγκεκριμένες δηλώσεις στο “Squawk Box” του CNBC λέγοντας ότι εκτιμά ότι οι πωλήσεις οχημάτων της Tesla θα αυξάνοντα 50% ετησίως τα επόμενα χρόνια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία επενδύσεων του Baron (Baron Capital) διαχειρίζεται 39,9 ισ. δολάρια και κατέχει περισσότερες από 7,3 εκατομμύρια μετοχές της Tesla από τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι μετοχές αγοράστηκαν με μέσο κόστος 43,07 δολάρια ανά μετοχή και η εταιρεία του έχει κερδίσει περίπου 10 φορές τα χρήματά του που έχει επενδύσει.

Ο Baron είπε πως: «Με τις εξελίξεις που σημειώθηκαν πρόσφατα, νομίζω ότι τα 2 τρισ. δολάρια είναι ο σωστός αριθμός. Νομίζω λοιπόν ότι είναι πέντε φορές από εδώ».

Εάν η Tesla μπορεί να επιτύχει αποτίμηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, θα ενταχθεί σε γνωστές εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon, η Microsoft και το Google-γονικό Alphabet. Το ανώτατο όριο αγοράς της Apple είναι ήδη περίπου 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Oι προβλέψεις

Στη συνεδρίαση των μετόχων της Tesla 2020 τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι οι παραδόσεις οχημάτων της εταιρείας το 2020 θα αυξηθούν κατά 30% έως 40% από πέρυσι, μια σειρά που αντιστοιχεί στην προηγούμενη πρόβλεψη των 500.000 αυτοκινήτων που παραδόθηκαν φέτος.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Baron Capital κατέχει επίσης περίπου 1,3 εκατομμύρια μετοχές της Musk's SpaceX, τις οποίες αγόρασε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2017. Η εταιρεία αύξησε πρόσφατα αυτό το μερίδιο τον Αύγουστο. Άλλες σημαντικές εταιρείες περιλαμβάνουν τα Hyatt Hotels, Amazon και Charles Schwab. Η εταιρεία έχει περισσότερες από 400 επενδύσεις στο χαρτοφυλάκιό της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης