Περιβάλλον

H Nestle στοχεύει να πετύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050

H Nestle στοχεύει να πετύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050

Το Κέντρο Καινοτομίας για τα Γαλακτοκομικά των ΗΠΑ ξεκίνησε επίσημα ένα νέο σχέδιο με στόχο την ουδετερότητα του άνθρακα

Το Κέντρο Καινοτομίας για τα Γαλακτοκομικά των ΗΠΑ  ανακοίνωσε πολυετή συνεργασία με την Nestle που αφορά τη δέσμευση 10 εκατομμυρίων δολαρίων και για να βοηθήσει στην ουδετερότητα του άνθρακα κλιμακώνοντας την πρόσβαση σε βιώσιμους πόρους.

Η Nestle έχει ήδη δεσμευτεί να επιτύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές καυσίμων έως το 2050. Η Fooddive αναφέρει ότι ένας από τους τρόπους που η Nestle θα το καταφέρει αυτό είναι μέσω της βελτιωμένης διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού γαλακτοκομικών προϊόντων που κατέχει.

Στην ανακοίνωση της νέας οικονομικής της δέσμευσης για το σχέδιο του 2050, ο Jim Wells, επικεφαλής αξιωματικός της εφοδιαστικής αλυσίδας για τη Nestle USA, δήλωσε ότι η υποστήριξη των αγροτών μέσω της πρωτοβουλίας Net Zero Initiative θα μπορούσε «να μεταμορφώσει τη γαλακτοκομική βιομηχανία».

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι ο γαλακτοκομικός τομέας συμβάλλει παγκοσμίως περίπου στο 4% των συνολικών εκπομπών καυσίμων.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε κάποια πρόοδος. Οι βελτιώσεις στην αναπαραγωγή και τη διατροφή μπορούν να κάνουν την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων πιο αποτελεσματική περιβαλλοντικά . Χρησιμοποιώντας σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης και βελτιώνοντας τις ζωοτροφές και τη γενετική των αγελάδων.

Αυτό το σχέδιο θέτει μεγαλύτερους στόχους για τη βιομηχανία να γίνει πλήρως ουδέτερη προς τον άνθρακα, να βελτιώσει την ποιότητα του νερού και να μεγιστοποιήσει την ανακύκλωση τα επόμενα 30 χρόνια. Χρησιμοποιώντας την επιστήμη και τη νέα τεχνολογία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης