Ενέργεια

Στη ΔΕΗ με ποσοστό 5,01% η Helikon Long Equity Fund - Η ταυτότητα του Fund

Στη ΔΕΗ με ποσοστό 5,01% η Helikon Long  Equity Fund - Η ταυτότητα του Fund
Η συμμετοχή της Helikon Investments Limited διαμορφώθηκε σε 11.634.068 μετοχές ή 5,01% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε στις 12.10.2020 από την εταιρία «Helikon Investments Limited» με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων για τον παρακάτω πελάτη:

- Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV

στις 8.10.2020 η συμμετοχή του παραπάνω διαμορφώθηκε σε 11.634.068 μετοχές ή 5,01% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ.

Ποιο είναι το Helikon Fund

Το Helikon εδρεύει σε Μιλάνο και Λονδίνο, ενώ διαχειρίζεται 500 εκατ. δολ. Ιδρύθηκε από μια ομάδα έμπειρων mangers που μέχρι το 2019 ήταν στελέχη του Kairos L/S, ενός Fund της ελβετικής Τράπεζας, Julius Baer Group.

Επόμενο στοιχείο με ελληνικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γ. Στάσσης έχει συναντήσει δύο φορές τους Ιταλούς ιδρυτές του Fund. Πρόκειται για τους Federico Riggio, Michele Fiumara, David Grazzini, Vittorio Villa και Flavio Russo.

Eπίσης, το ιταλικό Fund αγοράζει τη μετοχή της ΔΕΗ εδώ και πάρα πολλούς μήνες, με την ελληνική αγορά να είναι στα ραντάρ του.

Παράλληλα,
το εν λόγω Fund αγόραζε μετοχές της ΔΕΗ όταν πωλητής ήταν το Silchester.

Το τελευταίο όπως είναι γνωστό μείωσε σημαντικά τη θέση του πέφτοντας κάτω από 5%. Κατά τον τρόπο αυτό, ένας νέος θεσμικός επενδυτής αποκτά σημαντική θέση στη ΔΕΗ σε επίπεδα που αντανακλούν την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της κεφαλαιοποίησης.

Η αναδιάρθρωση της ΔΕΗ έχει αποκτήσει αποδοχή σε μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία και προσβλέπουν στην προοπτική της εταιρείας για ανάπτυξη και κερδοφορία στις νέες κατευθύνσεις.

Τούτου δοθέντος, οι όποιες απόψεις διατυπώνονται γύρω από τη διαχείριση του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ, θα πρέπει να είναι προσεκτικές με δεδομένο ότι η αγορά βρίσκεται σε ολική φάση μετασχηματισμού και τα συμφέροντα της ΔΕΗ βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ευθυγραμμίζονται με αυτά των ΑΠΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης