Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η λειτουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η λειτουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου
Το 91% της υπεράκτιας παραγωγής αργού πετρελαίου και το το 62,2% της παραγωγής φυσικού αερίου  παραμένει κλειστό στον βόρειο Κόλπο του Μεξικού μετά τον τυφώνα Delta
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας ξεκίνησαν εκ νέου τις επιχειρήσεις τους σε εγκαταστάσεις παραγωγής κατά μήκος της ακτής του Κόλπου στις ΗΠΑ , δύο μέρες μετά τη διέλευση του τυφώνα Delta μέσω της περιοχής.
Την Κυριακή, το Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE) ανακοίνωσε ότι το 91% της υπεράκτιας παραγωγής αργού πετρελαίου παραμένει κλειστό στον βόρειο Κόλπο του Μεξικού μετά τον τυφώνα Delta.
Επιπλέον, το 62,2% της παραγωγής φυσικού αερίου παραμένει κλειστό στον Κόλπο μετά την καταιγίδα στη Λουιζιάνα.
 
Μέχρι την Κυριακή, ένα αθροιστικό σύνολο 8,8 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) παραγωγής αργού πετρελαίου και 8,3 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών ημερησίως από την παραγωγή φυσικού αερίου από τον Κόλπο έχει κλείσει λόγω του τυφώνα.
Η ρυθμισιτκή αρχή ανακοίνωσε ότι το 91% της παραγωγής αργού πετρελαίου στον Κόλπο των ΗΠΑ παραμένει κλειστό μετά τον τυφώνα

Η περιοχή παράγει περίπου το 17% της συνολικής ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ και το 5% της ημερήσιας παραγωγής φυσικού αερίου.
Ακόμα παραμένουν κλειστά το Calcasieu Waterway στο Calcasieu και Cameron Parishes στη Λουιζιάνα και τα λιμάνια Charles και Cameron, Louisiana, κοντά στο σημείο όπου πέρασε ο τυφώνας Delta.

Τα λιμάνια του Beaumont και του Port Arthur του Τέξας, συμπεριλαμβανομένου του Sabine Pass, που εξυπηρετούν σημαντικές μονάδες επεξεργασίας πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου, άνοιξαν εκ νέου την Κυριακή, ανέφερε η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ.
Η Total SA συνέχισε την επανεκκίνηση των διυλιστηρίων Port Arthur του Τέξας 225.500 βαρελιών την ημέρα την Κυριακή.
Οι Chevron, Royal Dutch Shell και BHP Group ανακοίνωσαν ότι οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις πλατφόρμες παραγωγής στον Βόρειο Κόλπο του Μεξικού που ανήκει στις ΗΠΑ.
Η BHP αναμενόταν να ολοκληρώσει την επιστροφή των εργαζομένων στις πλατφόρμες παραγωγής Shenzi και Neptune την Κυριακή, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας προσθέτοντας ότι η συνέχιση των ροών θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα οι αγωγοί επιστρέφουν σε λειτουργία.

Ο τυφώνας πέρασε τη Λουιζιάνα το Σάββατο και έγινε σύστημα χαμηλής πίεσης πάνω από την πολιτεία του Μισισιπή των ΗΠΑ αργότερα εκείνη την ημέρα. Ήταν νότια του Νόξβιλ, Τενεσί, το πρωί της Κυριακής και κινείται βορειοανατολικά στα 16 μίλια / ώρα (25,7 χλμ. Ανά ώρα).



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης