Χρηματιστήριο & Αγορές

Mnuchin και Pelosi συνομίλησαν 40 λεπτά για το Νέο Πακέτο Στήριξης - Στις 3346,8 (+0,8%) o S&P

Mnuchin και Pelosi συνομίλησαν 40 λεπτά για το Νέο Πακέτο Στήριξης - Στις 3346,8 (+0,8%) o S&P
O S&P έσπασε διαδοχικές αντιστάσεις οδηγώντας την Wall σε υψηλά 5 εβδομάδων - Στις 28.425 μονάδες ο DOW
O Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin συνομίλησε με την επικεφαλής των Δημοκρατικών Nancy Pelosi 40 λεπτά για το αν υπάρχει προοπτική, για μια άμεση συμφωνία για ένα νέο πακέτο στήριξης.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Drew Hammil, ο Mnuchin έκανε ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος Trump ενδιαφέρεται για μια συμφωνία ενός περιεκτικού πακέτου που θα εξασφαλίζει επιδόματα για τους ανέργους, άμεσες πληρωμές, χρηματοδοτήσεις σε τοπικές κυνερνήσεις και πληρωμή του προσωπικού των αερογραμμών. Όπως αναφέρει το CNBC.
O Hammill  επίσης ανέφερε προς την Pelosi, ότι ο Trump καλύπτεται από την δήλωση του Mnuchin για πρόθεση ευρύτερου πακέτου,σε αμφισβήτηση της Pelosi μετά τις διατυπώσεις της διευθύντριας επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Alyssa Farah, που είχαν γίνει νωρίτερα.

Κατά τον τρόπο αυτό οι προσδοκίες για συμφωνία σε Πακέτο προεκλογικά παραμένουν ζωντανές και απόδεικνύεται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι "βραχυκυκλωμένοι" από τους χειρισμούς της Pelosi, ως προς την ανάγκη αποδοχής μιας συμφωνίας.
Εξάλλου η άποψη των κορυφαίων οικονομολόγων (Steven Roach), προεξάρχοντος του διοκητή της FED J.Powell είναι ότι το πακέτο στήριξης δεν θα πρέπει να καθυστερήσει, συνάδοντας προς αυτήν την κατεύθυνση έυρεσης συμφωνίας.
Εξάλλου σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς ο Trump θα έχει ολοκληρώσει την θεραπεία και θα μπορεί να επανέλθει στην δημόσια ζωή το ερχόμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου


Άνοδος με διάσπαση της αντίστασης των 3433 μονάδων από τον S&P


Με άνοδο έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη 8/10/2020 κοντά στο υψηλό ημέρας, στα υψηλά 5 εβδομάδων.

Ο Dow Jones Industrial Average κέρδισε 122 μονάδες, ή 0,43% στις 28425,71 μονάδες, αφού ενισχύθηκε έως και 155 μονάδες νωρίτερα.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,80% στις 3446,80 μονάδες, διαπάζοντας διαδοχικά τις αντιστάσεις των 3425 μονάδων και 3433 μονάδων
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 3,78% στις 237,46 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,50% στις 11420,98 μονάδες.

Η Pelosi, δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους σε δεύτερη φάση ότι δεν θα υπάρχει ένα αυτόνομο νομοσχέδιο για τις αεροπορικές εταιρείες - κάτι που ο Πρόεδρος Donald Trump είχε πιέσει την προηγούμενη μέρα - χωρίς ένα μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας.
Η United Airlines σημείωσε πτώση 0,3% και η American Airlines υποχώρησε 0,5%.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η αγορά σημείωσε άνοδο μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Donald Trump ότι η κυβέρνηση και οι Δημοκρατικοί «άρχισαν να κάνουν κάποιες πολύ παραγωγικές συνομιλίες». Τα σχόλιά του ήρθαν όταν προέτρεψε τους βουλευτές να προωθήσουν το πακέτο βοήθειας κορωνοϊού για τις αεροπορικές εταιρείες, πυροδοτώντας ράλι την Τετάρτη.
Ο Dow είχε την καλύτερη μέρα από τα μέσα Ιουλίου την Τετάρτη, κερδίζοντας πάνω από 1%.
Οι S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν επίσης άνοδο άνω του 1% κατά την προηγούμενη συνεδρία.

«Παρόλο που υπάρχει τώρα αβεβαιότητα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για δημοσιονομικά κίνητρα, ανεξάρτητα από το ποιος κερδίζει τις εκλογές, είναι πιθανό να έχουμε επιπλέον δημοσιονομικά κίνητρα», δήλωσε η Nancy Davis, ιδρυτής και διευθυντής χαρτοφυλακίου της Quadratic Capital.
«Με την αβεβαιότητα, πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τους επενδυτές να έχουν ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, με επενδύσεις που δεν σχετίζονται μεταξύ τους.
Πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερη αβεβαιότητα μελλοντικά », πρόσθεσε.

Οι επενδυτές παρακολουθούσαν επίσης τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ την Πέμπτη, τα οποία έδειξαν ότι 840.000 Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για παροχές ανεργίας για πρώτη φορά. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από τον Dow Jones ανέμεναν ότι οι πρώτες αιτήσεις για ασφάλιση ανεργίας θα ανέλθουν σε 825.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Οκτωβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης