Πετρέλαιο

Ο τυφώνας Delta σταματά το 80% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού - Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο

Ο τυφώνας Delta σταματά το 80% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού - Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο
Διεκόπη και το 50% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού
Ο τυφώνας Delta ξεκίνησε την πορεία του μέσω των πρώτων υπεράκτιων πετρελαϊκών πετρελαϊκών περιοχών των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ την Πέμπτη, καθώς οι ενεργειακές εταιρείες σταμάτησαν τις εξέδρες γεώτρησης και απομάκρυναν τους εργαζόμενους από τις πλατφόρμες.

Η καταιγίδα, που αναμένεται να ενταθεί πάνω στα ζεστά νερά του Κόλπου σε έναν τυφώνα κατηγορίας 3 με ανέμους 115 μίλια την ώρα (185 χλμ./ώρα), έχει σταματήσει το 80% της παραγωγής του υπεράκτιου πετρελαίου της περιοχής και σχεδόν το 50% της παραγωγής φυσικού αερίου.

Οι υπεράκτιοι παραγωγοί, όπως η Royal Dutch Shell, η BP, η Chevron και η Occidental Petroleum, μετέφεραν τους εργαζόμενους από τις πλατφόρμες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ασφαλέστερες περιοχές στην ξηρά.
Ο ασυνήθιστα υψηλός αριθμός καταιγίδων σε συνδυασμό με τις προφυλάξεις ασφαλείας για την πανδημία έχει καταστήσει φέτος δαπανηρή και δύσκολη την κατάσταση για τους υπεράκτιους παραγωγούς.

Περί τις 19:17 ώρα Ελλάδα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωναν άνοδο 2,43% στα 40,92 δολ. το βαρέλι σε συνδυασμό με τις προοπτικές για νέα οικονομικά κίνητρα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων από την πανδημία COVID-19.
Την ίδια ώρα το Brent ενισχυόταν 2,57% στα 43,07 δολάρια το βαρέλι.

Οι χερσαίες μονάδες επεξεργασίας πετρελαίου και φυσικού αερίου και τα λιμάνια ενέργειας από το Port Arthur του Τέξας έως τη Νέα Ορλεάνη σταμάτησαν επίσης μετά τις προβλέψεις για τροπικούς ανέμους.
Το λιμάνι πετρελαίου ανοικτής θάλασσας της Λουιζιάνας, το μοναδικό λιμάνι βαθέων υδάτων στον Κόλπο του Μεξικού, σταμάτησε τις εξαγωγές και τις εισαγωγές.
Ο Delta έφτασε στα 15 μίλια / ώρα την Πέμπτη πάνω από τον Κόλπο, αφού διέσχισε τη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού και χτυπά τις περιοχές του θερέτρου. Αναμένεται να φθάσει στην ακτή της Λουιζιάνας μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα.

Η Shell άρχισε να προετοιμάζει τρία διυλιστήρια στο Convent, το Geismar και το Norco, στη Λουιζιάνα, για την άφιξη της Delta. Στα δυτικά, άλλα διυλιστήρια ήταν ακόμη υπό συντήρηση μετά από προηγούμενους τυφώνες.

Υποχώρηση στις τιμές φυσικού αερίου

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ υποχώρησαν 2% την Πέμπτη λόγω των προβλέψεων για λιγότερη ζήτηση από ό, τι αναμενόταν, λόγω μείωσης του φυσικού αερίου που έρεε στους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Ακτής του Κόλπου (LNG) πριν από τον τυφώνα Delta.
Πάνω από έξι δεξαμενόπλοια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) περίμεναν επίσης να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις εξαγωγής των ΗΠΑ στα ανοικτά των ακτών της Λουιζιάνας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης