Ενέργεια

Ενισχύει την ασφάλεια των περιουσιακών της στοιχείων στο Αζερμπαϊτζάν η BP

Ενισχύει την ασφάλεια των περιουσιακών της στοιχείων στο Αζερμπαϊτζάν η BP
Η BP ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στο Αζερμπαϊτζάν το 1995

Η BP θα ενισχύσει την ασφάλεια στα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της στο Αζερμπαϊτζάν μετά από αναφορές για φερόμενες επιθέσεις κοντά σε έναν σημαντικό αγωγό πετρελαίου καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Η BP, η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στο Αζερμπαϊτζάν το 1995, είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές πετρελαίου στη χώρα και εκμεταλλεύεται τη πετρελαιοπηγή Azeri-Chirag-Gunashli (ACG) στην Κασπία Θάλασσα, το υπεράκτιο πεδίο φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων Shah Deniz και διάφορους αγωγούς.

Οι πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των αμάχων. Οι εχθροπραξίες, οι οποίες ξέσπασαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, είναι οι χειρότερες μάχες στην περιοχή από το 1994, όταν η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ολοκλήρωσαν έναν εξαετή πόλεμο εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η BP προσπαθεί τώρα να αυξήσει την ασφάλεια στα ενεργητικά της περιουσιακά στοιχεία στο Αζερμπαϊτζάν - έναν μεγάλο παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή - ειδικά μετά από αναφορές για φερόμενες επιθέσεις κοντά σε αγωγούς πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης