Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η πανδημία αυξάνει το κόστος των έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας

Η πανδημία αυξάνει το κόστος των έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας
Το κόστος των εν εξελίξει έργων αυξήθηκε κατά  1,4 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω COVID
Η πανδημία COVID-19 διέκοψε την ανάπτυξη των υπεράκτιων έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας, αυξάνοντας το κόστος και αναβάλλοντας τις startups, ανακοίνωσε η κυβέρνηση και η εταιρεία πετρελαίου Equinor την Τετάρτη 7/10/2020.

Το κόστος των εν εξελίξει έργων αυξήθηκε κατά 13,2 δισεκατομμύρια κορώνες Νορβηγίας (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) από πριν από ένα χρόνο σε προσαρμοσμένη βάση στον πληθωρισμό, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα, καθώς οι περιορισμοί του COVID-19 καθυστέρησαν την κατασκευή σε διάφορους τομείς.
«Η πανδημία COVID-19 και το εξασθενημένο νορβηγικό (νόμισμα) επηρέασαν αρνητικά ορισμένα από τα έργα, αλλά το συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο έργων εξακολουθεί να είναι πολύ ανθεκτικό», ανέφερε η Equinor σε ξεχωριστή δήλωση.

Μετά τις καθυστερήσεις, η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας για το επόμενο έτος αναμένεται τώρα να είναι 2,15 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ελαφρώς μικρότερη από τα 2,24 εκατομμύρια που προβλέπονταν για το 2021 πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Παραγωγή

Η παραγωγή φυσικού αερίου αναμένεται να είναι 117 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm), λιγότερο από 121 bcm πριν από ένα χρόνο.
Ο τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου Martin Linge της Equinor αναμένεται τώρα να κοστίσει 60,8 δισεκατομμύρια κορώνες, έναντι 56,1 δισεκατομμυρίων πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τον δημοσιονομικό προϋπολογισμό της Νορβηγίας για το 2021.
Η πετρελαιοπηγή Johan Castberg Arctic της εταιρείας, εν τω μεταξύ, αναμένεται τώρα να κοστίσει 53,4 δισεκατομμύρια κορώνες, από 49 δισεκατομμύρια κορώνες στο παρελθόν, επεσήμανε η κυβέρνηση.

Οι υπερβάσεις κόστους έπληξαν επίσης το Njord Future της Equinor's, το REP.MC Yme της Repsol και άλλα έργα σε εξέλιξη.
Τον Μάρτιο, η μακροχρόνια ανάπτυξη του Martin Linge έγινε το πρώτο υπεράκτιο πεδίο που επλήγη από την πανδημία όταν σταμάτησαν οι εργασίες εγκατάστασης αφού ένας υπάλληλος βρέθηκε θετικός για τον ιό.

Η μισή από την αύξηση του κόστους των 3,6 δισεκατομμυρίων κορωνών για τον Martin Linge οφείλεται σε μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων, τόνισε η Equinor.
Η πανδημία διέκοψε επίσης την κατασκευή της πλωτής μονάδας παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης του Johan Castberg (FPSO) σε ναυπηγείο στη Σιγκαπούρη, ενώ η εταιρεία ανακάλυψε επίσης τεχνικά προβλήματα.

Και τα δύο έργα έχουν καθυστερήσει περίπου ένα χρόνο, με το Martin Linge να αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021 και το Johan Castberg το τέταρτο τρίμηνο του 2023.
Το κόστος του έργου Njord Future, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή επιπλέον 175 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου από το Njord και το Hyme επίσης αυξήθηκε και η προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης έχει καθυστερήσει μέχρι το επόμενο έτος.

Ως αποτέλεσμα, πολλά μικρότερα έργα, τα οποία σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής του Njord, όπως το Fenja της Neptune Energy, θα καθυστερήσουν επίσης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης