Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Συναγερμός στην Αττική - Εισηγήσεις για μάσκες παντού

Συναγερμός στην Αττική - Εισηγήσεις για μάσκες παντού
Στους 420 οι νεκροί, στους 83 οι διασωληνωμένοι
Εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς στο κόκκινο παραμένει η Αττική ενώ μίνι lockdown επιβάλλονται σε Αχαΐα και Ιωάννινα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού ύστερα από τη συρροή κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
Δεδομένου ότι και άλλες περιοχές βρίσκονται υπό επιδημιολογική επιτήρηση, π.χ. Πέλλα, Τρίκαλα, οι επιστήμονες παρακολουθούν με ιδιαίτερο προβληματισμό την εξέλιξη του φαινομένου, εκτιμώντας ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση της μετάδοσης μια και θα αυξηθούν οι δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας.
Υπό αυτά τα δεδομένα, γίνεται διαρκής αξιολόγηση των δεδομένων, τα οποία πάντως – και όπως λένε οι ίδιοι οι ειδικοί -  δείχνουν μια ανοδική, αλλά όχι εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που επιτρέπει κάποια αισιοδοξία στη διαχείριση της κατάστασης.
Σε αυτό το πλαίσιο, κυβέρνηση και επιστήμονες διαμηνύουν πως αυτό που χρειάζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η τήρηση των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί, αν και δεν λείπουν και οι φωνές εκείνες που είτε μιλούν για την ανάγκη να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους όσο και, σε περίπτωση που καταστεί απαραίτητο, να κλείνουν νωρίτερα τα εστιατόρια και τα μπαρ.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει ότι το εάν θα χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, θα εξαρτηθεί από το πώς εξελίσσεται η πανδημία καθώς και από τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας.
Σημειώνεται ότι βάσει των χθεσινών δεδομένων, πανελλαδικά υπάρχουν 272 κλίνες ΜΕΘ COVID-19, με τις 99 να είναι κατειλημμένες, δηλαδή 173 να μένουν κενές (ποσοστό 64%), ενώ στην Αττική υπάρχουν σήμερα 126 κλίνες ΜΕΘ COVID-19, με τις 84 να είναι κατειλημμένες, δηλαδή 42 να μένουν κενές (ποσοστό 33%).

Λινού: Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αποφασίζουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού

Να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους ζητά η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού
«Δεν ξέρω γιατί δεν το υιοθετεί η Πολιτεία.
Δεν το καταλαβαίνω κι εγώ.
για να μην φοβηθεί ο κόσμος το οποίο δεν έχει καμία λογική, διότι σημασία έχει να τους προστατεύσουμε όλους» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα.Λινού, η οποία ανέφερε ότι στα ήδη υπάρχοντα μέτρα, πρέπει να προστεθούν και άλλα.
«Πιστεύω ότι και πρέπει να εφαρμοστούν και πολύ πιο σοβαρά και με σύνεση τα μέτρα που υπάρχουν, και να προστεθούν κι άλλα όπως π.χ. η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, κίνητρα για τους εργαζόμενους, αύξηση των δρομολογίων ώστε να υπάρχει αραίωση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς έτσι ώστε να καταφέρουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο.
Ο κίνδυνος δυστυχώς δεν θα γίνει μηδενικός αλλά μπορούμε όμως να τον μειώσουμε, να μειώσουμε τα κρούσματα και όσο μειώνουμε τα κρούσματα θα είναι και μικρότερη η πιθανότητα να έχουμε τη διασπορά που βλέπουμε σήμερα» τόνισε η κα.Λινού.

Γώγος: Αποτελεσματικό μέτρο η χρήση μάσκας αν την φορούν όλοι – Την άλλη εβδομάδα θα δούμε τα μέτρα

Την θέση ότι η χρήση μάσκας είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, εφόσον την φορούν όλοι διατύπωσε ο λοιμωξιολόγος Χ. Γώγος, ο οποίος υποστήριξε ότι η λήψη μέτρων για την Αττική θα εξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Γώγος αναφέρθηκε και στα mini lockdown σε Αχαΐα και Ιωάννινα.
«Είχαμε σημαντική ροή νέων κρουσμάτων στην Πάτρα, ενώ εδώ και καιρό είχαμε πολύ λίγα κρούσματα.
Δεν υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα που είναι περιορισμένη από την υπόλοιπη χώρα.
Η διασπορά ήταν βέβαιο ότι θα συμβεί.
Πάτρα είναι μια φοιτητούπολη, ο κόσμος μετακινείται.
Έχουν χαλαρώσει και τα μέτρα.
Έχουμε μέχρι στιγμής την τελευταία εβδομάδα 57 κρούσματα, αλλά η δυναμική είναι ανησυχητική καθώς έχουμε αύξηση και διασπορά. Είναι mini lockdown, δεν είναι το δεκαπενθήμερο που συνηθίσαμε, καθώς όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε ότι ο βασικός χρόνος αναπαραγωγής του ιού είναι οι 7-10 μέρες» υποστήριξε ο κ.Γώγος, ο οποίος ερωτηθείς γιατί σε Γιάννενα και Αχαΐα υιοθετήθηκε το μέτρο της μάσκας παντού, ενώ στην Αθήνα όχι, απάντησε ότι «τα μέτρα του lockdown, έχουν μέσα στο «πακέτο» και την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους».
«Στην Αθήνα η οδηγία είναι αν βρισκόμαστε κοντά σε κάποιον να φοράμε μάσκα.
Θα δούμε αν θα έρθει η καθολική χρήση μάσκας στην Αθήνα.
Μέχρι τη Δευτέρα θα δούμε αν έχουν αποδώσει τα μέτρα, και αν όχι θα εξετάσουμε και αυτό το μέτρο» είπε ο κ.Γώγος, ο οποίος σχετικά με το σενάριο να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης νωρίτερα από τα μεσάνυχτα και του πώς αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί ανά περιοχή, υποστήριξε ότι «υπάρχει το μέτρο των περιορισμών κατά περιοχή, αλλά σε έναν ιστό όπως η Αθήνα αν κλείσεις μια περιοχή θα μεταφέρεις τον κόσμο στην άλλη».
«Δεν υπάρχει συζήτηση αυτή τη στιγμή να κλείνει η εστίαση στις 10.
Θα τα δούμε όλα την άλλη εβδομάδα» είπε ο κ.Γώγος, ο οποίος μιλώντας σχετικά με τις μάσκες, και κατά πόσο τελικά μας προστατεύουν, τόνισε ότι: «100% προστασία δεν υπάρχει ποτέ».
«Εξαρτάται από το ιικό φορτίο σε ένα χώρο, κυρίως αν ο χώρος είναι τελείως κλειστός και δεν αερίζεται.
Είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο αν την φορούν όλοι.
Η πιθανότητα μετάδοσης ελαττώνεται πολύ και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εξαφανιστεί» ανέφερε ο κ.Γώγος.

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Ανησυχητική η κατάσταση στην Αττική – Έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η μάσκα

Τη θέση ότι παραμένει ανησυχητική η κατάσταση στην Αττική σχετικά με την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη είπε ότι «η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται, αλλά παραμένει ανησυχητική, καθώς από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να γίνει μη ελεγχόμενη».
Η κα.Παγώνη είπε ότι «ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική και όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» και συνέστησε στους πολίτες να μην περιμένουν να γίνει υποχρεωτικό το μέτρο, αλλά να αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του και να φορά μάσκα παντού για να προφυλαχθεί.
Σύμφωνα με την κα. Παγώνη, σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται με Covid-19, - συνολικά και όχι σε ΜΕΘ - , γύρω στα 630 άτομα.

Μίνι lockdown σε Αχαΐα και Ιωάννινα μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στο Δήμο Ιωαννιτών, Π.Ε Ιωαννίνων,  με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στο Δήμο Ιωαννιτών.
- Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες,  κλπ.
- Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
- Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
- Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.
Από τα 47 κρούσματα συνολικά την τελευταία εβδομάδα στην Αχαΐα το 85% είναι στην Πάτρα. Το υπόλοιπο 15% σε Αιγιαλεία και Δυτική Αχαΐα. Στην Αχαΐα σε διάστημα 48 ωρών στην περιοχή καταγράφηκαν 18 κρούσματα. Αναλυτικά, τα 12 κρούσματα βρίσκονται στην Πάτρα, τα τέσσερα στην Αιγιαλεία και δύο στην Δυτική Αχαΐα.

Στους 420 οι νεκροί, οι 83 διασωληνωμένοι

Στους 420 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς τις τελευταίες ώρες άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 5/10 ο ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 303, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 20.142 (ημερήσια μεταβολή +1,5%), εκ των οποίων 55,9% άνδρες.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 417 θάνατοι.
Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 83 (69,9% άνδρες).
Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Image

Image

Από το σύνολο των 20.142 κρουσμάτων, τα 3.082 (15,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 8.232 (40,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Image

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.
Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (εισαγόμενα) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Image

Image
Τα μέτρα που ισχύουν στην Περιφέρεια Αττικής

-Απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ. της επόμενης ημέρας.
-Επιτρέπονται έως και 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
-Έχουν ανασταλεί οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.
-Έχουν ανασταλεί οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
-Έχει ανασταλεί η διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων.
-Θεσπίζεται ανώτατο όριο 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες.
-Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι έξι.
-Επιπλέον έχει ανασταλεί η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ. της επόμενης ημέρας, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται εντός των πρατηρίων υγρών καυσίμων), κάβες, καπνοπωλεία, παντοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία.
Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και οι αυτόματοι πωλητές αγαθών, εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών.
Επιτρέπεται το take away, το drive through και το delivery για τα εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.
-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας δημόσιους και ιδιωτικούς, καθώς και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων, όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες - διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου.
Ακόμη, έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες: Υπηρεσίες μπαρ που παρέχονται από χορευτικό κέντρο.
Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ.  Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο.
Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ. Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-ντισκοτέκ και υπηρεσίες αιθουσών συναυλιών.
Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές, οι πωλητές και οι καταναλωτές υποχρεούνται στη χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας, ενώ σε κάθε λαϊκή αγορά επιτρέπεται η συμμετοχή  από 50% ανά κατηγορία πωλητών (παραγωγούς και επαγγελματίες αντιστοίχως).
Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία μέτρα, με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Για τους χώρους εργασίας και τους εργαζόμενους γενικώς έχει αποφασιστεί:

-Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που εκτελούν εργασία γραφείου ή που μπορεί να γίνει από απόσταση.
-Μετακίνηση προς και από την εργασία σε τρία κύματα για το Δημόσιο: Στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί.
-Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα σε 4 κύματα, εντός 2ώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.
-Σαρωτικοί έλεγχοι και κυρώσεις σε εργοδότες και εργαζόμενους που δεν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας στους χώρους εργασίας, δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας.
-Εκτεταμένοι έλεγχοι - τεστ από συνεργεία του ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεις στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που κρίνεται απαραίτητο, «για την απρόσκοπτη συνεχόμενη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας», όπως σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως νοσοκομεία.

Για την προστασία πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και άνω των 65 ετών συστήνεται:

-Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους τις επόμενες 14 μέρες στις απολύτως αναγκαίες, λαμβάνοντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.
-Να αποφεύγουν επαφές με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος και να αποφεύγουν μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επιπλέον για την Αττική, αποφασίστηκε η διαμονή σε ξενοδοχεία καραντίνας, ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακά ομάδες, όπως είναι οι μετανάστες.

Τι ισχύει για τις περιφερειακές ενότητες Τρικάλων, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Λέσβου, Ημαθίας, Χανίων, Ηρακλείου, Χαλκιδικής, Ζακύνθου και για τους δήμους Μυκόνου, Κύθνου:

- Απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
- Έχει ανασταλεί κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες.
- Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
- Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
- Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Τι ισχύει για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Λάρισας, Καρδίτσας, Ρεθύμνου και Λασιθίου, καθώς και για τους δήμους Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Κω, Πάρου και Αντιπάρου. - Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
- Απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.
Τέλος απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες άνω των 65 ετών, στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα, για γενική χρήση μάσκας, καθώς και να αποφεύγουν δημοσίους και ιδιωτικούς χώρους υψηλής συνάθροισης, δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, μέσα μαζικής μεταφοράς.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης