Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη στις αγορές της Ασίας, αισιοδοξία για την υγεία του Trump και νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ

Κέρδη στις αγορές της Ασίας, αισιοδοξία για την υγεία του Trump και νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ
Κλειστές λόγω αργίας θα παραμείνουν οι αγορές της Κίνας έως τις 8 Οκτωβρίου
Οι θετικές ενδείξεις για την πορεία της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και οι προσδοκίες για ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, στηρίζουν τους δείκτες στις αγορές της Ασίας.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 1,9% στις 3.278 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,2% στις 23.310 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε πτώση1,5% στις 23.800 μονάδες.
Ο Sensex ενισχυόταν 1,2% στις 39.122 μονάδες.
Κλειστές λόγω αργίας θα παραμείνουν οι αγορές της Κίνας έως τις 8 Οκτωβρίου.
Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (4/10/2020) η ιατρική του ομάδα, η κατάσταση της  υγείας του Αμερικανού προέδρου συνεχίζει να βελτιώνεται ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μπορέσει να εξέλθει του νοσοκομείου άμεσα.
Ο Trump παραμένει απύρετος από το πρωί της Παρασκευής (2/10), οι ζωτικοί του δείκτες είναι καλοί και ηπατική και η νεφρική λειτουργία κανονικές, ενώ έλαβε και δεύτερη δόση της αγωγής με Remdesivir.
Ο Trump, 74 ετών, λαμβάνει πλέον δεξαμεθαζόνη, ένα φάρμακο της οικογένειας των κορτικοειδών που χρησιμοποιείται στα σοβαρά περιστατικά του Covid-19.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi δήλωσε ότι καταγράφεται πρόοδος.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, έχει ήδη ψηφίσει το νέο πακέτο στήριξης ύψους 2,2 τρισ. δολ. το οποίο ωστόσο δεν στηρίζουν οι Ρεπουμπικάνοι, οι οποίοι έχουν καταθέσει αντιπρόταση ύψους 1,5 τρισ. δολ.

Άλμα στις τιμές του πετρελαίου

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με όχημα τις θετικές ενδείξεις για την υγεία του Trump, ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο ακόμη και σήμερα.
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2% στα 37,8 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει άνοδο 1,8% στα 39,96 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης