Ενέργεια

Μπαράζ πτωχεύσεων από παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Μπαράζ πτωχεύσεων από παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ
Τριάντα έξι παραγωγοί με χρέος 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέβαλαν αίτηση για προστασία από τους πιστωτές τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους
Οι καταγγελίες πτώχευσης της Oasis Petroleum Inc και της Lonestar Resources US Inc. είναι οι τελευταίες σε μια σειρά αναδιαρθρώσεων που οδήγησαν τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου σε τροχιά για το μεγαλύτερο έτος πτωχεύσεων στις ΗΠΑ από την πτώση του 2016.

Τριάντα έξι παραγωγοί με χρέος 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέβαλαν αίτηση για προστασία από την πτώχευση τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρεία Haynes και Boone. Η πανδημία μείωσε τη ζήτηση καυσίμων και άφησε τους παραγωγούς με χρέη χωρίς πρόσβαση σε πίστωση.

Σύμφωνα με το Reuters ο αριθμός των εταιρειών που καταθέτουν αίτηση για πτώχευση ακόμη υστερεί σε σχέση μετο 2016, όταν 70 εταιρείες υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης Ωστόσο, αυτές οι εταιρείες ήταν γενικά μικρότερες και άφησαν συνολικά χρέη 56 δις. δολάρια.


oil1.2.10



Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύχθηκαν για να γίνουν ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο με σχεδόν 13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), με επικεφαλής τις εταιρείες σχιστόλιθου. Ωστόσο, αυτές οι εταιρείες, προκειμένου να διατηρήσουν τα υψηλά επίπεδα παραγωγής, πρέπει να συνεχίσουν να διανοίγουν νέα πηγάδια για να αντισταθμίσουν τα γρήγορα ποσοστά μείωσης από κάθε περιοχή. Πολλοί παραγωγοί σχιστόλιθου ανέλαβαν βαρύ χρέος για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων τους.


Παρά την ανάπτυξη του κλάδου, οι αποδόσεις των επενδυτών ήταν αδύναμες για χρόνια και οι τιμές των μετοχών δυσκολεύτηκαν ακόμη και καθώς ο ευρύτερος δείκτης 500 της Standard & Poor κατέγραφε ολοένα και υψηλότερα ρεκόρ.

«Είναι λογικό να αναμένουμε ότι ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών θα συνεχίσει να ζητά προστασία από τους πιστωτές πριν τελειώσει αυτό το έτος», ανέφεραν οι Haynes και Boone στην έκθεση πτώχευσης.

Η Oasis, η οποία δραστηριοποιείται στο σχηματισμό Bakken της Βόρειας Ντακότας και της Permian στο Τέξας, ανακοίνωσε τα νέα την περασμένη Τετάρτη. Η Lonestar ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει αίτηση πτώχευσης την Πέμπτη.


oil2.2.10



Η πανδημία coronavirus προκάλεσε μείωση της ζήτησης καυσίμων κατά το ένα τρίτο παγκοσμίως, και οι τιμές στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση σε αρνητικά επίπεδα- 40 $ το βαρέλι. Οι τιμές έχουν ανακάμψει στα 40 $ περίπου, αλλά αυτό εξακολουθεί να μην θεωρείται αρκετά υψηλό για να διατηρήσει πολλές εταιρείες.

Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019, υπήρχαν 33 χρεοκοπίες παραγωγών και 22 την ίδια περίοδο το 2018.

Υπήρξαν περισσότερες χρεοκοπίες παραγωγών αργού στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο από ό, τι σε οποιαδήποτε περίοδο από το 2016, και χωρίς συνεχή ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου, αναμένονται περισσότερες, δήλωσε ο Chris Duncan, ερευνητής της Brandes Investment Partners, ο οποίος διαχειρίζεται 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από τους παραγωγούς πετρελαίου που υποβάλλουν αίτηση για προστασία από την πτώχευση, 37 εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαίου υπέβαλαν επίσης αίτηση, ανέφεραν οι Haynes και Boone.


oil3.2.10




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης