Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ
Ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά πέντε σε 266 την εβδομάδα έως τις 2 Οκτωβρίου
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας αυτή την εβδομάδα πρόσθεσαν νέες εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα αφού οι αυξήσεις των τιμών τους τελευταίους μήνες ώθησαν ορισμένους παραγωγούς να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά πέντε σε 266 την εβδομάδα έως τις 2 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes την Παρασκευή 2/10/2020
Ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων υποχώρησε στο ρεκόρ των 244 κατά την εβδομάδα που έληξε στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes.
Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν έξι σε 189 αυτή την εβδομάδα, οι χαμηλότερες από την εβδομάδα έως τις 19 Ιουνίου, ενώ οι εξέδρες αερίου μειώθηκαν κατά 1 στα 74, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes.

Περισσότερες από τις μισές εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ βρίσκονται στη λεκάνη Permian στο Δυτικό Τέξας και στο ανατολικό Νέο Μεξικό, όπου οι συνολικές μονάδες αυξήθηκαν κατά τέσσερις σε 129 αυτή την εβδομάδα, οι περισσότερες από τα τέλη Ιουνίου.

Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ εξακολουθούν να υποχωρούν περίπου 39% από την αρχή του έτους λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης, τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CLc1 έχουν αυξηθεί 100% τους τελευταίους έξι μήνες σε περίπου 37 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή.Οι αναλυτές ανέφεραν ότι αυτές οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου έχουν ενθαρρύνει ορισμένες ενεργειακές εταιρείες να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις.

«Είμαστε ολοένα και πιο αισιόδοξοι ότι έχει καθοριστεί ένα κατώτατο σημείο και εξακολουθούμε να περιμένουμε να δούμε περαιτέρω (αν και μετριέται) τη δυναμική της δραστηριότητας μέχρι το τέλος του 2020», ανέφεραν οι αναλυτές της Tudor, Pickering, Holt & Co αυτήν την εβδομάδα.

Ηαμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών τ Cowen & Co ανακοίνωσε ότι οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) που παρακολουθεί σκοπεύουν να μειώσουν τις δαπάνες κατά περίπου 47% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Αυτό ακολουθεί μια μείωση κεφαλαίου κατά περίπου 8% το 2019 και αύξηση περίπου 23% το 2018.
Η Cowen είπε επίσης ότι ορισμένοι E & Ps εξέδωσαν πρόωρες εκτιμήσεις για το 2021 που μέχρι στιγμής δείχνουν πτώση των δαπανών κατά 6% το επόμενο έτος έναντι του 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης