Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως 25 Σεπτεμβρίου στα 492,4 εκατομμύρια βαρέλια,
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και αποσταγμάτων των ΗΠΑ μειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν τα ποσοστά επεξεργασίας, αν και η ζήτηση καυσίμων αποδυναμώθηκε, ανακοίνωσε την Τετάρτη 30/9/2020 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως 25 Σεπτεμβρίου στα 492,4 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν, διευκολύνοντας τη μείωση. Οι καθαρές εισαγωγές αργού μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 536.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την ΕΙΑ, στα 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

«Ο αριθμός εξαγωγής αργού ήταν μεγάλος ... και από την άλλη πλευρά οι εισαγωγές ήταν χαλαρές. Αυτός ο συνδυασμός οδήγησε τη μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου σε μεγάλο βαθμό, επειδή το ποσοστό χρήσης εξακολουθεί να είναι αναιμικό, παρόλο που σημείωσε αύξηση ", δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital στη Νέα Υόρκη.

Αποστάγματα

Τα αποθέματα αποστάγματος τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έναντι των προσδοκιών για πτώση 917.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Το αργό πετρέλαιο διυλιστηρίου αυξήθηκε κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, την εβδομάδα.
«Τα διυλιστήρια αρχίζουν να αυξάνουν λίγο τη δραστηριότητα, η ζήτηση βενζίνης ήταν σταθερή. Δείχνει την τάση της αυστηρότερης προσφοράς στις ΗΠΑ », δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής του Price Futures Group στο Σικάγο.

Περί τις 20:25 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωνε πτώση 0,51% στα 40,82 $ το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 1,12%στα 39,73 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 683.000 βαρέλια την εβδομάδα σε 228,2 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα προϊόντα καυσίμων, ενδεικτικά για τη ζήτηση, μειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, ιδιαίτερα λόγω της μείωσης της ζήτησης απόσταξης, αν και το προϊόν βενζίνης που παρασχέθηκε αυξήθηκε μετρίως.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης