Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η έξαρση του κορωνοϊού ρίχνει τις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η έξαρση του κορωνοϊού ρίχνει τις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου
Χαμηλή έως μέτρια προβλέπεται η ζήτηση τυου φυσικού αερίου

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν χθες, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού έχουν επισκιάσει τα πάντα και αναζωπυρώσει τους φόβους για αναστολή της ζήτησης. Την ίδια τάση σημείωσαν και οι τιμές φυσικού αερίου.

Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, το WTI Crude σημείωσε πτώση 2,68% στα 39,51 δολ/βαρέλι και το Brent διαπραγματεύτηκε κάτω από τα 42 δολ./βαρέλι. Οι τιμές υποχώρησαν σημαντικά χθες, λόγω ενός ασθενέστερου δολαρίου αλλά και της πρότασης των Δημοκρατικών για ένα νέο πακέτο τόνωσης αξίας 2,2 τρισ. δολ.

Κατά τον επικεφαλής της Saxo Bank, John Hardy, ο επόμενος άμεσος καταλύτης για τις τιμές του πετρελαίου θα είναι η τρέχουσα εβδομαδιαία εκτίμηση αποθεμάτων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API).

Επίσης,  οι προσδοκίες επικεντρώνονται γύρω από την αύξηση του αποθέματος του αργού σε 1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την ING.

Η εκτίμηση του NatGasWeather.com

Αναφορικά με τις τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν χθες κατά 7,37% στα 2,589 δολ/MMBtu και σήμερα σύμφωνα με το Investing.com, κατά 3,08% στα 2,482 δολ/MMBtu

Μάλιστα, σύμφωνα με το NatGasWeather.com, η συνολική ζήτηση φυσικού αερίου των ΗΠΑ εκτιμάται από χαμηλή έως μέτρια. Ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί αργότερα εντός της εβδομάδας, λόγω του κρύου που πρόκειται να κάνει από την Πέμπτη έως την Κυριακή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης