Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σταθεροποιητικές τάσεις στο πετρέλαιο - Στα 42 δολ. κινείται το brent, στα 40 δολ. το αργό

Σταθεροποιητικές τάσεις στο πετρέλαιο - Στα 42 δολ. κινείται το brent, στα 40 δολ. το αργό
Ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού
Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν σταθεροποιητικά τη Δευτέρα 28/9/2020, αλλά οδεύουν για την πρώτη μηνιαία πτώση τους από τον Απρίλιο, καθώς οι αυξανόμενες περιπτώσεις κορωνοϊού συνέχισαν να προκαλούν ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση.

Το Brent ενισχύεται 0,86% στα 42,28 $ το βαρέλι περί τις 20:27 ώρα Ελλάδας.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate ήταν στα 40,46 $ το βαρέλι, με άνοδο 0,52%.

«Η αύξηση των καθημερινών λοιμώξεων έχει επιταχυνθεί και ο συνολικός αριθμός είναι τώρα πολύ κοντά στα 33 εκατομμύρια. Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο είναι οι πολυπληθείς χώρες », δήλωσε ο αναλυτής PVM Tamas Varga.
«Η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο ιός είναι το κύριο μέλημα τόσο των υπαλλήλων υγείας όσο και των χρηματοοικονομικών επενδυτών»

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε τη Δευτέρα ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου παρέμεινε σταθερή τους τελευταίους μήνες και το ισοζύγιο ζήτησης-προσφοράς αποκαταστάθηκε, αλλά προειδοποίησε για τους κινδύνους ενός δεύτερου κύματος COVID-19.

Εν τω μεταξύ, μια από τις χειρότερες συγκρούσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν από το 2016 που ξέσπασε το Σαββατοκύριακο, επανέφερε την ανησυχία για τη σταθερότητα στον Νότιο Καύκασο, έναν διάδρομο για αγωγούς που μεταφέρουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις παγκόσμιες αγορές.

ΟΠΕΚ

Παρά τις προσπάθειες του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων τους για περιορισμό της παραγωγής, εξάγεται περισσότερο αργό από το Ιράν και τη Λιβύη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammad Barkindo δήλωσε την Κυριακή ότι τα εμπορικά αποθέματα πετρελαίου στις χώρες του ΟΟΣΑ αναμένεται να ανέλθουν ελαφρώς πάνω από τον πενταετή μέσο όρο το πρώτο τρίμηνο του 2021, πριν υποχωρήσουν κάτω από αυτό το επίπεδο για το υπόλοιπο του έτους.

Ένας παράγοντας που μπορεί να προσφέρει κάποια υποστήριξη στην αγορά είναι η προοπτική βιομηχανικής δράσης στη Νορβηγία, όπου η απεργία των εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου απειλεί να μειώσει την παραγωγή της κατά 900.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την Νορβηγική Ένωση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (NOG) την Παρασκευή.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης