Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

3,5 εκ. Nm3 προστίθενται στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

3,5 εκ. Nm3 προστίθενται στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Υπογραφή Σύμβασης Σύνδεσης της βιομηχανίας Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε

Επιπλέον 3,5 εκ. όγκοι φυσικού αερίου ετησίως θα διανέμονται από την  ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τη σύνδεση της μεγαλύτερης Γαλακτοβιομηχανίας στην Κεντρική Ελλάδα, «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.». Οι απαιτήσεις της παραγωγικής δραστηριότητας είναι ιδιαίτερα υψηλές, αφού η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά αλλά και το εξωτερικό. 


Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του κ. Σαράντη, Διευθύνοντος Συμβούλου της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.», του κ. Μπακούρα, Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, και της κας Καλογήρου, Διευθύντριας Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, για την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης της βιομηχανίας στο δίκτυο διανομής.


Με σημαντική παρουσία στην Ευρώπη και την Αμερική, η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.» προβαίνει σε επενδύσεις που αποφέρουν περιβαλλοντικά και ενεργειακά οφέλη. Η μετάβαση στη χρήση του φυσικού αερίου από τις μονάδες παραγωγής της βιομηχανίας συμβάλει στον στόχο για περιορισμό του ενεργειακού κόστους και ταυτόχρονα στη βελτίωση της περιβαλλοντικής της επίδοσης.  

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εφαρμόζοντας  στοχευμένη στρατηγική για την ενσωμάτωση ενεργοβόρων βιομηχανιών αλλά και την ανάπτυξη του δικτύου διανομής της, παρουσίασε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα κατά την περίοδο του οκταμήνου του 2020. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ξεπέρασε τα 42,62 εκ. € και τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) άγγιξαν τα 31,45 εκ. €, αυξημένα κατά 3,41% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η Εταιρεία, παρά τις συνθήκες ύφεσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του Κορωνοϊού, υλοποιεί χωρίς αποκλίσεις το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική και αειφόρο ανάκαμψη της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης