Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Νορβηγία θα κλείσει το 22% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου εάν οι εργαζόμενοι απεργήσουν

Η Νορβηγία θα κλείσει το 22% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου εάν οι εργαζόμενοι απεργήσουν
Το κλείσιμο της παραγωγής θα αντιστοιχεί σε 900.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα
Οι νορβηγικές πετρελαϊκές εταιρείες σκοπεύουν να κλείσουν το 22% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας ή 900.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, εάν οι εργαζόμενοι απεργήσουν την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η Νορβηγική Ένωση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (NOG) την Παρασκευή 25/9/2020.

Περίπου 324 από τους 7.300 υπαλλήλους σε υπεράκτιες πλατφόρμες σχεδιάζουν να απεργήσουν από τις 30 Σεπτεμβρίου, εάν αποτύχουν οι ετήσιες μισθολογικές διαπραγματεύσεις με εργοδότες, σύμφωνα με τα συνδικάτα Safe, Industri Energi και Lederne την Τετάρτη.
Αν ο κρατικός διαμεσολαβητής της Νορβηγίας δεν είναι σε θέση να φθάσει σε συμφωνία, τα μέλη των συνδικάτων θα προχωρήσουν σε απεργία και η διαφορά θα κλιμακωθεί.
Η Νορβηγία αντλεί πάνω από 4 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως (boepd), τα μισά με τη μορφή αργού και άλλων υγρών και τα μισά από το φυσικό αέριο, καθιστώντας το σημαντικό παγκόσμιο προμηθευτή ενέργειας.

Τα πεδία και οι πλατφόρμες που θα μπορούσαν να αναγκαστούν να κλείσουν είναι οι Equinor Johan Sverdrup, Snorre B, Kvitebjoern, Aasta Hansteen, Kristin, Tyrihans και Valemon, ανέφερε το NOG.
Το πεδίο Maria της Wintershall Dea θα έπρεπε επίσης να κλείσει, πρόσθεσε.
Στο πεδίο Johan Sverdrup, το μεγαλύτερο πεδίο παραγωγής πετρελαίου στη Δυτική Ευρώπη, 88 εργαζόμενοι από το Safe και 43 από το Lederne θα απεργήσουν, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων χειριστών δωματίων ελέγχου, ανέφεραν αξιωματούχοι των δύο συνδικάτων την Τετάρτη.
Η τεχνική ικανότητα παραγωγής της Sverdrup αυξήθηκε στα 470.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα (bpd) τον Απρίλιο από το αρχικό 440,000 bpd.
Η παραγωγή του πεδίου είναι προς το παρόν περιορισμένη, ωστόσο, τα 415.500 bpd είναι μέρος της συμφωνίας της Νορβηγίας με τον ΟΠΕΚ και άλλων χωρών παραγωγής για τον περιορισμό της παραγωγής μέχρι το τέλος του 2020.
Αρκετές άλλες εγκαταστάσεις θα επηρεαστούν επίσης από μια απεργία, σύμφωνα με τα συνδικάτα, αλλά δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των προγραμματισμένων διακοπών λειτουργίας της NOG.

Περίπου 25 εργαζόμενοι θα απεργήσουν στην πλατφόρμα COC.N Ekofisk Lima της ConocoPhillips, δήλωσε ο Safe, ενώ 39 εργαζόμενοι σε υπηρεσία που απασχολούνται στο ESS της Aker BP και το Eldfisk Bravo της ConocoPhillips σχεδιάζουν επίσης να συμμετάσχουν.
Τα συνδικάτα δεν έχουν δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με τα αιτήματά τους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης