Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μελέτες και εκπονήσεις σχεδίων στο αιολικό δυναμικό της Βραζιλίας εξετάζει η Neoenergia

Μελέτες και εκπονήσεις σχεδίων στο αιολικό δυναμικό της Βραζιλίας εξετάζει η Neoenergia
Χρειάζεται να ξεπεραστούν σημαντικά εμπόδια στις υποδομές για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί

Η Neoenergia, θυγατρική εταιρεία της Iberdrola και ένας από τους κύριους ιδιωτικούς ομίλους στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας αναλύει τις δυνατότητες του βραζιλιάνικου αιολικού δυναμικού έτσι ώστε να «εκμεταλλευτεί» τις ανεμογεννήτριες άνω των 10 MW. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, Mario José Ruiz-Tagle Larrain, η εταιρεία αναπτύσσει προκαταρκτικές μελέτες για έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Rio Grande do Sul, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στην Ceará.

«Υπάρχουν 3.000 MW συνολικής ισχύος σε κάθε μία από τις περιοχές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες, εξαιτίας αυτής της ευκαιρίας. Έχουμε υψηλές προσδοκίες στη Βραζιλία και πιστεύουμε ότι ορισμένα έργα ενδέχεται να προκύψουν σε ορίζοντα πέντε έως δέκα ετών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα εμπόδια που πρέπει να αρθούν και τα σχέδια

Ο Ruiz-Tagle Larrain σχολίασε ότι η υλοποίηση αυτών των έργων εξακολουθεί να εξαρτάται από την υπέρβαση μιας σειράς προκλήσεων. Ένα από αυτά η υλικοτεχνική υποστήριξη, τα περιβαλλοντικά και θαλάσσια ζητήματα καθώς και την πρόοδο στη μέτρηση ανέμων στις ακτές της Βραζιλίας.

Εκτός από τα υπεράκτια αιολικά έργα, ο πρόεδρος της Neoenergia δήλωσε ότι η εταιρεία μελετά επίσης τη δυνατότητα επένδυσης σε υβριδικά αιολικά-ηλιακά εργοστάσια. Τα σχέδια της Neoenergia στο τμήμα παραγωγής επίσης εξετάζουν νέα θερμικά έργα με φυσικό αέριο, δεδομένων των ευκαιριών που μπορεί να προσφέρει ο νέος νόμος για το φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης