Πετρέλαιο

Αισιοδοξία ΕΙΑ για ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου στο τέλος του 2021

Αισιοδοξία ΕΙΑ για ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου στο τέλος του 2021
Η  παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ τον Αύγουστο αυξήθηκε στα 10,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από το πρόσφατο χαμηλό στα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως το Μάιο

Στο τέλος του 2021 προσδιορίζει χρονικά η ΕΙΑ την ισορροπία στην αγορά πετρελαίου, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Oilprice.

Όπως τονίζει, «Τα αποθέματα θα συνεχίσουν να μειώνονται το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2021, με αποτέλεσμα μια σχετικά ισορροπημένη αγορά έως το τέλος του επόμενου έτους».

Τον Αύγουστο, η παγκόσμια παραγωγή υγρών καυσίμων ήταν κατά μέσο όρο 91,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, μειωμένα κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως  ανά έτος, λόγω των περικοπών του ΟΠΕΚ + και των περικοπών στις ΗΠΑ.

Η  παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ τον Αύγουστο αυξήθηκε στα 10,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από το πρόσφατο χαμηλό στα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως το Μάιο.

Οι αντίθετες φωνές

Ενώ ορισμένοι εμπειρογνώμονες, αξιωματούχοι και αναλυτές λένε ότι τα παγκόσμια αποθέματα μειώνονται και θα συνεχίσουν να μειώνονται κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους, διατυπώνονται και διαφορετικές φωνές. Ιδιαίτερα, έχουν επισημάνει την παρακμάζουσα ανάκαμψη της ζήτησης και τις επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις COVID-19 ως βασικούς λόγους για να γίνονται πιο προσεκτικές προβλέψεις για το εγγύς μέλλον.

Ο Όμιλος Vitol, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος έμπορος πετρελαίου στον κόσμο, για παράδειγμα, αναμένει ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα συνεχίσουν να μειώνονται για το υπόλοιπο του έτους.

Ωστόσο, ένας άλλος μεγάλος έμπορος εμπορευμάτων, η Trafigura, αναμένει μια "βαριά προσφορά" αγορά έως το τέλος του έτους, με τα αποθέματα να αυξάνονται μέχρι το τέλος του 2020 καθώς η ανάκαμψη της ζήτησης σταματά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης