Πετρέλαιο

Η Gazprom Neft βλέπει τη ζήτηση πετρελαίου να επιστρέφει στα προ κρίσης επίπεδα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021

tags :
Η Gazprom Neft βλέπει τη ζήτηση πετρελαίου να επιστρέφει στα προ κρίσης επίπεδα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021
Ο CEO της εταιρείας Alexander Dyukov δήλωσε ότι οι τρέχουσες τιμές πετρελαίου άνω των 40 $ ανά βαρέλι είναι άνετες τόσο για την εταιρεία όσο και για τον προϋπολογισμό.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Gazprom Neft δήλωσε ότι αναμένει ότι η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα επιστρέψει στο επίπεδο πριν από την κρίση το δεύτερο εξάμηνο του 2021, λίγο αργότερα από τις προβλέψεις του υπουργείου Ενέργειας για το δεύτερο τρίμηνο.

Μιλώντας σε συνέδριο - το πρώτο μεγάλης κλίμακας βιομηχανικό γεγονός από τότε που η Ρωσία σταμάτησε τις δημόσιες εκδηλώσεις τον Μάρτιο - την Τετάρτη 23/9/2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος Alexander Dyukov δήλωσε ότι οι τρέχουσες τιμές πετρελαίου άνω των 40 $ ανά βαρέλι LCOc1 είναι άνετες τόσο για την εταιρεία όσο και για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

«Η πανδημία δεν έχει πάει πουθενά ... αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει τόσο σκληρή αντίδραση, πρώτα απ 'όλα στην Ευρώπη, στην πανδημία, δεν θα υπάρξουν σκληρές καραντίνες», δήλωσε ο Dyukov.
«Αυτό ... θα επιτρέψει την εξισορρόπηση της αγοράς. Νομίζω ότι στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, τουλάχιστον ελπίζουμε, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στον όγκο κατανάλωσης του 2019. "

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει πλήρως το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας με έδρα το Παρίσι μείωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το 2020 για δεύτερη φορά σε δύο μήνες την περασμένη εβδομάδα, λόγω της παρακμής της ανάκαμψης.
Ο ενεργειακός παρατηρητής προβλέπει την παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου και υγρών καυσίμων κατά μέσο όρο στα 91,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για όλο το 2020, μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις του για 200.000 bpd και μείωση 8,4 εκατομμύρια bpd από το επίπεδο των 100,1 εκατομμυρίων bpd του 2019.

Ο Dyukov της Gazprom Neft είπε επίσης ότι η εταιρεία έκανε ό, τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει τις επενδύσεις παρά την παγκόσμια ζήτηση για επιβράδυνση πετρελαίου λόγω της πανδημίας .


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης