Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ξανά στην Αν. Μεσόγειο το Oruc Reis μετά την περιοδική συντήρηση

Ξανά στην Αν. Μεσόγειο το Oruc Reis μετά την περιοδική συντήρηση
Μετά από 35 ημέρες σεισμικής έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Oruç Reis Ship, το οποίο είχε κατευθυνθεί στο λιμάνι της Αττάλειας για εργασίες συντήρησης και προμήθειες, απέπλευσε από το λιμάνι στις 22 Σεπτεμβρίου
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis που αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας καθώς παραβίασε πολλές φορές ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, απέπλευσε στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 από το τουρκικό λιμάνι της Αττάλειας και βρίσκεται νότια της Τουρκίας, βορειοδυτικά της Κύπρου.
Τα συνοδευτικά πλοία δεν το ακολουθούν και κατά το πιθανότερο σενάριο οι τούρκοι δεν θα κάνουν κάποια κίνηση έως την Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2020, πιθανότατα να αποτελεί μέρος των τακτικών ελιγμών της Τουρκίας στην περιοχή.

Μετά από 35 ημέρες σεισμικής έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Oruç Reis Ship, το οποίο είχε κατευθυνθεί στο λιμάνι της Αττάλειας για εργασίες συντήρησης και προμήθειες, απέπλευσε από το λιμάνι στις 22 Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρει η Yeni Safak ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε ότι δεν υπήρχε κανένα βήμα πίσω στην Ανατολική Μεσόγειο, ότι το πλοίο Oruç Reis αποσύρθηκε για συντήρηση και προμήθειες και ότι θα κατευθυνθεί στη νέα του θέση μετά την ολοκλήρωση της συντήρησης.
Πιθανότατα η Τουρκία θα εκδώσει νέα NAFTEX.
Το Oruç Reis Ship, του οποίου η τακτική περιοδική συντήρηση ολοκληρώθηκε, έφυγε από το λιμάνι της Αττάλειας και κατευθύνεται προς την Μεσόγειο. 
Να σημειωθεί ότι τα συνοδευτικά πλοία Ataman και Cengiz Han, που υποστήριξαν τον Oruç Reis, βρίσκονται ακόμη στο λιμάνι της Αττάλειας.
Το πλοίο Oruç Reis, συγκέντρωσε σεισμικά δεδομένα από μια περιοχή περίπου 3.500 χιλιομέτρων ως μέρος των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου.
Να σημειωθεί ότι αναμένει εντολές ίσως με νέα NAVTEX ή να ξεκινήσει νέες ερευνητικές δραστηριότητες.


Πηγή:bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης