Ενέργεια

Το πλάνο της Iberdrola για τη δημιουργία νέας μονάδας για την ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου

Το πλάνο της Iberdrola για τη δημιουργία νέας μονάδας για την ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου
Η συγκεκριμένη επένδυση ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και θα τεθεί σε λειτουργία το 2021

Τη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής μονάδας με στόχο την ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου για την προμήθεια βιομηχανίας και βαρέων μεταφορών, έχει στα υπόψιν της η Iberdrola, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες και αναμεταδίδει το euractiv.com

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να τροφοδοτήσει ηλεκτρόλυση η οποία χωρίζει το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφταιξε ένα σχέδιο για την επέκταση της παραγωγής και της χρήσης πράσινου υδρογόνου.

Σε γενικότερο πλαίσιο, στόχος είναι να κλιμακωθούν τα ευρωπαϊκά έργα πράσινου υδρογόνου σε τομείς που ρυπαίνουν, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050 και να γίνουν ηγέτες σε μια αγορά που η μέχρι τώρα αξία της αποτιμάται σε 1,2 τρισ. ευρώ.

Επί του πρακτέου

Η Iberdrola δήλωσε ότι το πρώτο έργο στο Puertollano, στη νότια Ισπανία, θα περιλαμβάνει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο με συνολική ισχύ 100 MW, ένα σύστημα μπαταρίας ιόντων λιθίου για αποθήκευση και ένα σύστημα ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή υδρογόνου.

Η συγκεκριμένη επένδυση ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και θα τεθεί σε λειτουργία το 2021. Τέλος, αναφέρεται ότι στη Βρετανία, μέσω της θυγατρικής ScottishPower της Iberdrola, η ισπανική εταιρεία συμμετέχει σε ένα έργο που θα υλοποιήσει ένα δίκτυο μονάδων παραγωγής πράσινου υδρογόνου για την προμήθεια στόλων και βαρέων μεταφορών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης