Ενέργεια

Κ.Χατζηδάκης: Δεν γίνεται να αδιαφορούμε για το κόστος ενέργειας

Κ.Χατζηδάκης: Δεν γίνεται να αδιαφορούμε για το κόστος ενέργειας
"Όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν απελευθερώσει την αγορά ενέργειάς τους με το λεγόμενο Target Model, εμείς παραμένουμε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι", σημειώνει ο υπουργός Ενέργειας σε ανάρτησή του στα social media
Σε ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης παραθέτει τη δήλωσή του σε κυριακάτικη εφημερίδα (Kαθημερινή), με αντικείμενο τις στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. 

Αναλυτικά η ανάρτηση:

"Έχοντας προχωρήσει με τη διάσωση της ΔΕΗ και με την απλοποίηση της αδειοδότησης των ΑΠΕ, δεν γίνεται να αδιαφορούμε για το κόστος ενέργειας. Δεν θα μας συγχωρήσουν ούτε η βιομηχανία ούτε οι καταναλωτές. Οι στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, και που επιχειρείται κατά καιρούς να αντιμετωπιστούν με άλλες στρεβλώσεις, δεν είναι σύγχρονο ευρωπαϊκό μοντέλο. Όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν απελευθερώσει την αγορά ενέργειάς τους με το λεγόμενο Target Model, εμείς παραμένουμε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι. Θα ακολουθήσουμε τον ευρωπαϊκό δρόμο. Η αγορά θα βρει, όπως έγινε παντού, μια καλύτερη ισορροπία. Οι ηλεκτροπαραγωγοί είτε του φυσικού αερίου είτε των ΑΠΕ μπορούν να έχουν κέρδη, όχι όμως προστατευόμενα υπερκέρδη τα οποία πλήττουν τους οικιακούς και τους βιομηχανικούς καταναλωτές".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης